Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα

Την απόφαση να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων έλαβαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στην 73η Σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.Οι…


πρυτάνεις, μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν θα απαντήσουν στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο τους καλεί να υποδείξουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που θα μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
«Κάθε είδους διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ διακυβεύει τη δυνατότητα λειτουργίας τους, στοχεύοντας έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και παραγωγικούς θεσμούς της εθνικής ανάπτυξης, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο» τονίζουν οι πρυτάνεις.
«Η Σύνοδος καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με κοινή τους δράση να μην επιτρέψουν τη διάλυση των Πανεπιστημίων και αναλαμβάνει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία» δηλώνουν οι πρυτάνεις.
«Σύνοδος επισημαίνει τις σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση της διοικητικής μεταρρύθμισης τους από το ΕΣΠΑ σε μια συγκυρία όπου ζητείται επιμόνως η διοικητική αναδιοργάνωση των Ιδρυμάτων» σημειώνουν.
«Στη σημερινή συγκυρία που τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης είναι κοινά για το σύνολο των Πανεπιστημίων, η Σύνοδος αποφάσισε να προχωρήσει στη θεσμική συγκρότησή της σε ενιαίο φορέα για να αντιμετωπίσει αποφασιστικότερα τα προβλήματα αυτά» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.
Στο ψήφισμά τους, εξάλλου, χαρακτηρίζουν αδιέξοδες τις αλλαγές που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, ενώ υπογραμμίζουν την «ανάγκη διατήρησης της ενότητας όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας».
«Σε σχέση με τις επιχειρούμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η Σύνοδος επισημαίνει ότι αν και βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση, παραμένουν προσανατολισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική που μετατρέπει τα Λύκεια σε εξεταστικά κέντρα και στερεί από τα ΑΕΙ κάθε δυνατότητα συμμετοχής στην επιλογή των υποψηφίων» δηλώνουν οι πρυτάνεις.
trelokouneli.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll