Δείτε τι μισθούς παίρνουν οι Έλληνες που πηγαίνουν για δουλειά στην Βουλγαρία

Με την ανεργία να κυμαίνεται από 35 έως 50% σε πολλά επαγγέλαματα, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης πηγαίνουν για δουλειά στην Βουλγαρία...


Με μελανά χρώματα περιγράφεται η ανεργία στη Δράμα από το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μαύρη εργασία ''βασιλεύει'' ενώ στην πόλη η ανεργία έχει φτάσει να είναι πάνω από 35% και σε πολλούς κλάδους πάνω από 50%, όπως για παράδειγμα οι οικοδόμοι και οι υλοτόμοι. Με την αγορά να έχει νεκρώσει και με το μεγάλο πρόβλημα να είναι οι πολλοί Έλληνες που πάνε και ψωνίζουν από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη dramini.gr, πολλοί από τους Δραμινούς σκέπτονται πολύ σοβαρά να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης, ιδιαίτερα, στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η σκληρή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς απασχόλησης για πολλούς Δραμινούς εργαζομένους, που αναγκάζονται να μετακομίσουν για εργασία στη Βουλγαρία (κυρίως στα νότια της χώρας), αφού εκεί μετακόμισαν από τη Βόρεια Ελλάδα οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν, αναζητώντας φορολογικό “καταφύγιο”.

Το «στήσιμο» εξ αρχής μιας επιχείρησης σε μια άλλη περιοχή απαιτούσε το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης και αρκετοί εργαζόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να ακολουθήσουν τον εργοδότη στη Βουλγαρία ή την ανεργία στην Ελλάδα.

Με μισθούς σε ειδικευμένους εργαζόμενους να είναι στα 800 – 1.150 ευρώ, είναι πολλοί αυτοί που δεν το σκέπτονται και πολύ για να επιλέξουν! Έτσι μπορεί να εξηγείται και η πρόσφατη διαπίστωση ότι αρκετοί Δραμινοί ωθούμενοι από την ανεργία επιλέγουν την Βουλγαρία..
newsit.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll