Η πρώτη των πρώτων «μεταναστεύει»


ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η πρώτη των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές δεν θα διαβεί το κατώφλι της Νομικής Αθηνών που της εξασφάλισαν τα 19.728 μόρια που συγκέντρωσε, αλλά της Νομικής Σχολής στη Χαϊδελβέργη.Δεν γυρνάει την...
πλάτη στην ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά θεωρεί ότι τώρα που είναι νέα και της δίνεται η ευκαιρία μπορεί να το αποτολμήσει...
Υστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, εκτός από τις Πανελλαδικές είχε να διαβάσει για την υποτροφία αλλά και να προετοιμαστεί για δύο γερμανικά πτυχία, η Αλεξία Παπαϊωάννου χωρίς άγχος και αφού απόλαυσε τις διακοπές της σε ελληνικά νησιά ετοιμάζει βαλίτσες για τη Γερμανία.
Φανερά ικανοποιημένη από την επιτυχία της και με φωνή γεμάτη χαρά, μιλάει στο «Εθνος» για την επιλογή και τα σχέδιά της, ενώ «κλείνει το μάτι» και στη δημοσιογραφία.
«Δεν γνωρίζω πώς είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και δεν μπορώ να τα κρίνω, αλλά η υποτροφία μού δίνει τη δυνατότητα να πάρω το πρώτο πτυχίο σε ένα πανεπιστήμιο που, όπως είδα τουλάχιστον κατά την εγγραφή μου, είναι εξαιρετικά οργανωμένο.
Και αυτό με χαροποιεί. Αποφοίτησα από την Ελληνογερμανική Σχολή, η οποία φέτος για πρώτη φορά πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη υποτροφία... Ηταν καθαρά μια απίστευτη συγκυρία για μένα και φυσικά δεν θα την άφηνα ανεκμετάλλευτη, εφόσον μου δόθηκε η υποτροφία. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολα, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής και δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσω.
Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το μετά. Μπορεί ακόμα να μην ξεκίνησα στη Νομική της Χαϊδελβέργης αλλά το πρώτο πτυχίο από μόνο του δεν αξίζει. Θα δω πώς είναι οι καταστάσεις στον χώρο της Νομικής και εφόσον όλα πάνε καλά βρίσκω ελκυστική την ακαδημαϊκή καριέρα στην οποία ένας δάσκαλος μπορεί να δώσει πολλά και, γιατί όχι, ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθώ και με τη δημοσιογραφία...».
Στέλλα Κεμανετζή
ethnos.gr

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll