Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν από αύριο, Τρίτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Όπως έχει ήδη αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων…


ανωτάτων Ιδρυμάτων, θα προχωρήσουν σε δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι 6.239 και όχι 10.200 όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί. Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα 1765 από τους 6.239 διοικητικούς υπαλλήλους, δηλαδή το 25% των εργαζομένων.
Αύριο το πρωί, οι σύλλογοι των παραπάνω εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα ιδρύματά τους. 
Οι εκπρόσωποί τους έκαναν λόγο για «προσχηματική» αξιολόγηση δομών, αφού «πρώτα ορίστηκε ο αριθμός των πλεοναζόντων και μετά τα κριτήρια», ενώ πρόσθεσαν ότι το αίτημά τους για «καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση» είναι δίκαιο και ότι «ο αγώνας θα είναι ανυποχώρητος».
Ζήτησαν από τους γονείς και τους πρωτοετείς φοιτητές, που επρόκειτο να ξεκινήσουν να εγγράφονται από την προσεχή Τετάρτη, να δείξουν «κατανόηση» και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους, γιατί – όπως είπαν – «εκτός των θέσεων εργασίας, γίνονται για να υπάρχει δωρεάν, δημόσιο πανεπιστήμιο».
Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι δεν περισσεύει κανείς από τους εργαζομένους, και ότι, μετά την εφεδρεία και την περσινή διαθεσιμότητα, αλλά και τις «αθρόες» συνταξιοδοτήσεις, ήδη «πολλά ιδρύματα υπολειτουργούν».
Όπως ανέφεραν, στο ΑΠΘ 750 διοικητικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν 2200 μέλη ΔΕΠ και 70.000 φοιτητές, ενώ στο ΠΑΜΑΚ, οι 154 υπάλληλοι καλύπτουν 181 μέλη ΔΕΠ και 15000 φοιτητές, αλλά και μεταπτυχιακούς. Τέλος, στο ΑΤΕΙΘ οι 153 υπάλληλοι εξυπηρετούν περίπου 21.500 σπουδαστές.
trelokouneli.gr

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll