ETΣΙ ΘΑ ΕΚΛEΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Η πιθανή εφαρμογή των δύο ψηφοδελτίων από τις Περιφερειακές Δημοτικές Εκλογές 2014 - ένα για τον υποψήφιο δήμαρχο/περιφερειάρχη και ένα για τους υποψήφιους δημοτικούς/περιφερειακούς ..

συμβούλους - καθώς και η επαναφορά του «42% + 1» έχουν ήδη δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες, για το πώς τελικά θα εφαρμοστεί αυτός ο τρόπος εκλογής των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα:


- Στα δύο ψηφοδέλτια, στο μεν πρώτο, θα αναγράφονται αλφαβητικά τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων δημάρχων/περιφερειαρχών και στο δε δεύτερο, τα ονοματεπώνυμα, επίσης αλφαβητικά, των υποψηφίων δημοτικών/περιφερειακών συμβούλων.
- Οι δήμαρχοι/περιφερειάρχες θα σχηματίζουν - ως σήμερα - τα ψηφοδέλτια τους, με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, που θα στελεχώνουν τον Συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου/περιφερειάρχη να δημοσιοποιούνται (Δημαρχεία/Περιφέρειες, διαδίκτυο, τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο κ.τ.λ.)
- Οι υποψήφιοι δημοτικοί/περιφερειακοί σύμβουλοι, στη συνέχεια, θα συντοποθετούνται σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, που θα αναγράφεται μόνο το ονοματεπώνυμό τους κι όχι ο Συνδυασμός προέλευσης.
- Η εκλογή των δημάρχων/περιφερειαρχών καθώς και των υποψηφίων δημοτικών/περιφερειακών συμβούλων θα γίνεται με το σύστημα της «απλής αναλογικής» δηλαδή, βάσει του αριθμού των "σταυρών", που θα λαμβάνει ο κάθε υποψήφιος.
- Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δήμαρχος/περιφερειάρχης πετύχει το «42% + 1» από τον α' γύρο, τότε εκλέγεται άμεσα και από την "πρώτη Κυριακή" δήμαρχος/περιφερειάρχης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δύο πρώτοι - σε σταυρούς προτίμησης - υποψήφιοι δήμαρχοι/περιφερειάρχες "περνούν" στον β' γύρο.
epoli.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll