Η περίπτωση αυτών των τεσσάρων υπεραιωνόβιων αδελφών, μοναδική στα χρονικά, τράβηξε σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ερευνητές από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη πήραν δείγματα αίματος και υπέβαλαν εκατοντάδες ερωτήσεις στην Ελεν, Ιρβινγκ και τον Πίτερ.
Υπεραιωνόβια με τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια, παρακαλώ!
Κι αν μεχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να ταυτίζουμε την μακροζωία με την υγιεινή ζωη, η 109 χρονη Ελεν Φέιθ Κιν Ράιτσερτ που σας παρουσιάζει σήμερα το pyles.tv έρχεται να μας διαψεύσει! Γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου του 1901, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και παρουσιάστρια της εκπομπής "The Helen Faith Keane Show" τη δεκαετία του '50, έχει το παρατσούκλι "η Χαρούμενη" και όταν διαβάσετε τις συνήθειές της θα καταλάβετε το γιατί!Εχουμε και λέμε: αποφεύγει μετά μανίας τα λαχανικά και λατρεύει τα χάμπουργκερ, τη σοκολάτα και τα κοκτέιλ, μισεί το πρωινό ξύπνημα και για τη νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης και -κρατηθείτε!- είναι φανατική καπνίστρια.
Παρά το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από πέντε χρόνια, η σκέψη της είναι διαυγής ενώ όταν χήρεψε σε ηλικία 84 ετών (!) αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο, ταξιδεύοντας στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία.
Στις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Der Spiegel, βλέπετε την Ελεν Φέιθ όπως είναι σήμερα αλλά και όπως ήταν όταν παρουσίαζε την εκπομπή της.
"Δεν υπάρχει συνταγή μακροζωίας"
Και για να μην σπεύσετε να το ... ρίξετε στις καταχρήσεις, σας λέμε ότι η ομάδα των ερευνητών που «ανέκρινε» την Ελεν Φέιθ Κιν Ράιτσερτ και πολλούς άλλους υπεραιωνόβιους για τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή.
Η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, η φυσική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή φαίνεται ότι αφορούν μόνο στους κοινούς θνητούς. "Οι υπεραιωνόβιοι είναι μια ξεχωριστή τάξη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, πιο αργοί. Πεθαίνουν από τις ίδιες ασθένειες που πεθαίνουμε κι εμείς αλλά τριάντα χρόνια αργότερα και συνήθως σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα", εξηγεί ο επικεφαλής της ομάδας Νιρ Μπαρτζιλάι.
Τα κοινά σημεία όλων των υπεραιωνόβιων!
Πέρα από τα γονίδια, οι ερευνητές κατάφεραν, να εντοπίσουν μερικά κοινά σημεία σε αυτούς τους ανθρώπους. Τα κυριότερα είναι:
1. η η εξωστρέφεια
2. η κοινωνικότητα σε ένα σταθερό κοινωνικό περιβάλλον
3. η αισιοδοξία
4. το θετικό πνεύμα
Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υπεραιωνόβιοι, είχαν έναν και μοναδικό σύντροφο για πολλές δεκαετίες, δεν έπεισε τους επιστήμονες να συμπεριλάβουν τη μονογαμία ως κλειδί της μακροζωίας!
pyles.tv Aν σου άρεσε κάνε LIKE..
|