Εύκολη σοκολατένια αμυγδαλόπαστα

Eukoli-sokolatenia-amugdalopastaΞέρετε ότι όταν φτιάχνουµε κέικ, πίτες, παντεσπάνια, πρέπει όλα τα υλικά να βρίσκονται σε
θερμοκρασία δωματίου για άψογο αποτέλεσμα;

Λιώνουμε τησοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ ανακατεύοντας. Χτυπάμε μαρέγκα τα αυγά με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη μέχρι να στέκεται καλά η μαρέγκα, να κάνει σφιχτές κορυφές. Παίρνουμε δύο κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και με προσοχή τις διπλώνουμε με το κουτάλι στο μείγμα σοκολάτας. Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160οCσε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄-35΄, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Προσοχή, δεν το ξεφορμάρουμε ζεστό, θα διαλυθεί. Σερβίρουμε την αμυγδαλόπαστα στο πιάτο με μια κουταλιά χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας.


Υλικά


  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 140 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • 85 γραμμ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 φλ. τρίμματα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα
ΠΗΓΗ: argiro.gr Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll