«Ταχυδρόμοι» της ζωής οι αστεροειδείς;


Ενισχύονται οι θεωρίες ότι το νερό και τα υλικά της ζωής έφθασαν στη Γη από το Διάστημα
Εξι μήνες μετά τον εντοπισμό νερού και οργανικών στοιχείων στον αστεροειδή 24 Τhemis οι επιστήμονες εντόπισαν νερό και σε έναν ακόμη αστεροειδή που κινείται στο ηλιακό μας σύστημα, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν (ξανά) ίχνη της παρουσίας νερού στον Αρη. Τα ευρήματα ενισχύουν τις θεωρίες που αναφέρουν ότι δομικά υλικά για τη δημιουργία της ζωής όχι μόνο αφθονούν στο Διάστημα αλλά έφθασαν στη Γη από εκεί.

Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και όργανα της ΝΑSΑ ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριδας εντόπισαν την παρουσία νερού σε παγωμένη μορφή στον αστεροειδή 65 Cybele, γεγονός το οποίο έχει εκτός των άλλων και σημειολογική σημασία, αφού η Κυβέλη (από όπου πήρε το όνομά του ο αστεροειδής) ήταν η θεά της άγριας φύσης, των δημιουργικών δυνάμεων της Γης και της γονιμότητας.

«Η ανακάλυψη δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται πολύ περισσότερο νερό από όσο πιστεύαμε ως σήμερα και ενισχύει τη θεωρία ότι κάποιοι αστεροειδείς που έπεσαν στη Γη έφεραν στον πλανήτη μας τόσο το νερό όσο και άλλα υλικά δημιουργίας της ζωής» δήλωσε στο 42ο Συνέδριο Πλανητικών Επιστημών της Αμερικανικής Ενωσης Αστρονομίας ο Ουμπέρτο Κάμπινς, μέλος μιας εκ των ερευνητικών ομάδων που έκανε την ανακάλυψη.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Μars Εxpress που εξερευνά τον Αρη εντόπισε στο γιγαντιαίο φαράγγι Μelas Chasma ίχνη της ύπαρξης νερού πριν από πολλά εκατομμύρια έτη, όταν, σύμφωνα με όσα πιστεύουν οι επιστήμονες, στον Αρη υπήρχαν ποτάμια, λίμνες και πιθανώς ένας ωκεανός. Στην εικόνα που τράβηξε η κάμερα υψηλής ανάλυσης του δορυφόρου διακρίνονται στις πλαγιές οι αυλακώσεις που σύμφωνα με τους επιστήμονες δημιουργήθηκαν από το νερό.

Πηγη : tovima.grAν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll