Ερευνα LSE Ενας πλούσιος γαμπρός παραμένει το όνειρο της πλειοψηφίας των γυναικών


Το παραμύθι παραμένει ίδιο, απλώς ο πρίγκιπας πλέον έρχεται πάνω σε άσπρη.. Porsche!..
Μπορεί οι σύγχρονες γυναίκες να δηλώνουν πιο «ανεξάρτητες» από τις μητέρες ή τις γιαγιάδες τους, αλλά μια νέα βρετανική μελέτη του London School of Economics δείχνει πως τα περί ισότητας των δύο φύλων παραμένουν μύθος εκεί που μετρά περισσότερο: στο μυαλό των ίδιων των γυναικών…Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων γυναικών συνεχίζουν να θέλουν από την ζωή τους το ίδιο ακριβώς πράγμα που επιζητούσαν οι προηγούμενες γενιές- έναν πλούσιο σύζυγο! 
Όπως γράφει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας, Κάθριν Χακίμ, ο «καλός γάμος» ( δηλαδή ο γάμος με έναν πλουσιότερο άντρα) παραμένει η σημαντικότερη εναλλακτική ή συμπληρωματική διέξοδος των περισσότερων γυναικών της εποχής μας, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έναντι της επαγγελματικής τους καριέρας. 
Τονίζει μάλιστα, όχι χωρίς μια δόση έκπληξης, πως για τα περισσότερα ζευγάρια παραμένει φυσικό να διατηρούνται διάφορες «παραδοσιακές» ανισότητες: θεωρείται αίφνης φυσικό ο σύζυγος να εργάζεται περισσότερες ώρες για να φέρνει περισσότερα χρήματα στο σπίτι, ενώ η γυναίκα συνεχίζει να «θυσιάζει» τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες για να ασχολείται περισσότερο με τα παιδιά και τις οικιακές εργασίες. «Η πλήρης ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δεν είναι το ιδανικό μοντέλο για τις περισσότερες οικογένειες», συμπεραίνει η δρ. Χακίμ. 
Τι έχει αλλάξει λοιπόν τις τελευταίες δεκαετίες; Στην πράξη, λίγα πράγματα: αυτό που άλλαξε σίγουρα είναι η ρητορική, καθώς «έχει γίνει πλέον πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο για τις γυναίκες να παραδεχτούν πως θέλουν να ζήσουν σαν νοικοκυρές, ακόμη και προς τους συζύγους τους», όπως γράφει η Βρετανίδα επιστήμων. 

www.tovima.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll