Μαθήτρια κινδυνεύει με αποβολή.. Δεν θα πιστεύετε τον λόγο!!


Μια διεμφυλική μαθήτρια στη Νέα Σκωτία του Καναδά εξέφρασε την διαμαρτυρία της και..
δήλωσε ότι απειλήθηκε να αποβληθεί διότι χρησιμοποιούσε τα αποχωρητήρια του σχολείου της για τα κορίτσια, κάτι που η διεύθυνση του γυμνασίου όπου φοιτεί της απαγόρευσε ρητά.

Η Τζέσικα Ντέρλινγκ, που έχει γεννηθεί αγόρι, διαμαρτυρήθηκε διότι η διευθύντρια του γυμνασίου Χαντς Ιστ στην μικρή κοινότητα Μίλφορντ Στέισον της είπε ότι θα της επιβάλει 24ωρη αποβολή διότι χρησιμοποίησε τα αποχωρητήρια για τα κορίτσια και την απείλησε με λήψη περαιτέρω μέτρων εάν συνεχίσει.

Η μητέρα της διεμφuλικής μαθήτριας, Τζούντι Ντουάιερ ενημερώθηκε από την διεύθυνση του γυμνασίου ότι η νεαρή αντιμετωπίζει οριστική αποβολή από το γυμνάσιο εάν συνεχίσει να το πράττει. Η Ντουάιερ δήλωσε «σοκαρισμένη και πληγωμένη» από την απόφαση. Ωστόσο το περιφερειακό σχολικό συμβούλιο ακύρωσε την απόφαση αποβολής της μαθήτριας.

Η διεμφυλική μαθήτρια δήλωσε στις κάμερες ότι σοκαρίσθηκε από την σ ε ξ ι σ τ ι κ ή διάκριση της διεύθυνσης του σχολείου της και θέλει να ζει μια φυσιολογική ζωή σαν μαθήτρια.

Η μητέρα της έκανε έκκληση να εξεταστεί το θέμα ώστε να μην γίνονται διακρίσεις για φυλομεταβατικά παιδιά. Μια φίλη της μαθήτριας είπε ότι τα άλλα κορίτσια διαμαρτύρονταν συνεχώς διότι η Τζέσικα χρησιμοποιούσε τα αποχωρητήρια των κοριτσιών. Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των διεμφuλικών προσώπων επισημαίνουν ότι συμπεριφορές αυτού του είδους δεν είναι μεμονωμένες.

Οι γνώμες διχάζονται, καθώς άλλοι θεωρούν ότι κάθε διεμφuλικό παιδί πρέπει να ζει τη ζωή του φύλου που επιλέγει στο κοινωνικό περιβάλλον του σχολικού συστήματος, όμως άλλοι θεωρούν ότι το σύστημα είναι ανέτοιμο να χειριστεί τέτοια παιδιά και πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές κινήσεις και να υπάρξει προσαρμογή των κανόνων που ακολουθούνται.
kamikaze
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll