Έτοιμο το μπιφτέκι του σωλήνα! Ο Φρανκενστάιν των μπιφτεκιών θα πωλείται από την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο!

Μπορεί να το έχουμε δει σε ταινίες, αλλά πλέον είναι πραγματικότητα. Το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα θα σερβίρεται από την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και θα αποτελείται αποκλειστικά από κρέας που έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο...Οι παρασκευαστές του μπιφτεκιού Φράνκεστάιν πιστεύουν ότι με το δημιούργημά τους θα καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες για πρωτείνη χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζονται ολόκληρα κοπάδια αγελάδων.
Το "Frankenburger", το οποίο κόστισε 250.000 λίρες για να παρασκευαστεί αποτελείται από 3.000 λεπτές λωρίδες κρέατος το οποίο "δημιουργήθηκε" από βλαστοκύτταρα αγελάδας.

Το κρέας είναι γκρι και είναι γλοιώδες και η υφή του μοιάζει με του καλαμαριού.

Δημιουργός του "μπιφτεκιού φρανκεστάιν" είναι ο καθηγητής Μάρκ Πόστ από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

Ο καθηγητής Μάρκ Ποστ
Ο καθηγητής Μάρκ Ποστ

Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από έναν ανώνυμο επιχειρηματία ο οποίος πιθανότατα θα είναι και ο πρώτος που θα δοκιμάσει το μπέργκερ.

Μπιφτέκι - τέρας σε 4 βήματα

Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε βλαστοκύτταρα από τους μυες της αγελάδας.
Το δεύτερο είναι να βυθιστούν σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλάπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού.
Αυτός ο μυς που προκύπτει δένεται με Βέλκρο και τεντώνεται.
Τελικά, προκύπτουν 3.000 λωρίδες από το κρέας και ψιλοκόβεται μαζι με 200 κομμάτια από παρασκευασμένο λιπος στο εργαστήριο και έχουμε στα χέρια μας ένα μπιφτέκι.

Η διαδικασία είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά και ακριβή. Κάποια στογμή όμως θα χρειάζονται μόλις 6 εβδομάδες για να φτάσει στα ράφια των σουπερ μάρκετ.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll