Επιπλέον δωμάτια για τους φοιτητές

Tο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας,
Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως ανακοίνωσε, δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, μετά τον εξορθολογισμό του συστήματος.

Τα επιπλέον δωμάτια προέκυψαν από το «ξεκαθάρισμα» της κατάστασης, καθώς φοιτητές κατείχαν δωμάτια για πολλά χρόνια, ενώ είχε παρατηρηθεί ακόμη και το φαινόμενο της υπενοικίασης. Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα δωμάτια πλέον θα λαμβάνουν οι φοιτητές που πραγματικά τα δικαιούνται και συμπληρώνουν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια. 

Σύμφωνα με επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν ως εστίες ακόμη και διαμερίσματα.

Επιπλέον, αλλάζει και το καθεστώς σίτισης. Μέχρι τώρα, η παρεχόμενη σίτιση ήταν ένα γεύμα και ένα δείπνο χωρίς δυνατότητα επιλογής. Ωστόσο, οι δικαιούχοι από φέτος θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους σίτισης (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με πλήρες μενού. 

Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ διαμένουν συνολικά περίπου 8.000 φοιτητές-σπουδαστές. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-11 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών, ενώ αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών. 

Η αναμενόμενη διαθεσιμότητα κλινών, μετά τις ενέργειες αυτές από την πλευρά της διοίκησης, θα είναι της τάξεως των 2.150 θέσεων, περίπου ποσοστό 27% της δυναμικότητας του ΕΙΝ. Για τις νέες εισδοχές θα δοθεί προτεραιότητα στους πρωτοετείς φοιτητές.


zougla.gr Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll