ΈΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡΔΙΑΣ.Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


Οι φίλοι των «Γιατρών Καρδιάς» που επιθυμούν να προσφέρουν φάρμακα στην Οργάνωση, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στις αποστολές της σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας (δωρεάν διάθεσή τους στους ασθενείς που ζουν σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής πατρίδας τους ή σε όσους τα έχουν ανάγκη σε έκτακτη περίπτωση πολέμου, πλημμυρών, σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών ), πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Τα είδη των φαρμάκων που συγκεντρώνουμε είναι:
• Παυσίπονα σε χάπια( προσοχή: ΟΧΙ ασπιρίνες ), Depon, Panadol, Brufen, Ponstan κλπ.
• Αντιβιοτικά Ευρέως Φάσματος : για ενήλικους και παιδιά. (ΟΧΙ AUGMENTIN )
• Βιταμίνες για Παιδιά: σε χαπάκια και σε υγρή μορφή
• Γάζες: κατά προτίμηση Fucidin
2. Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να ελέγχεται ο χρόνος λήξης της ισχύος των φαρμάκων( επιθυμητός χρόνος λήξης: τουλάχιστον 2-3 χρόνια από την ημερομηνία αποστολής τους στην Οργάνωσή μας).

3. Εκτός από φάρμακα δεν συγκεντρώνουμε τίποτα άλλο. (οι Γιατροί Καρδιάς δεν δέχονται χρήματα)
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συνεργάτες της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη στα τηλ.: 2310 997205 - 2310 422912 - 6972881713 και 2310 725407

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ « ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ»
Ίδρυση, νομική μορφή, επωνυμία
Η Οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» ιδρύθηκε με τη μορφή σωματείου το έτος 2001 από 21 Έλληνες πολίτες που ανήκουν σε 10 οικογένειες (αριθμός απόφασης Πρωτοδικείου : 4229/2001, αριθμός μητρώου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - ΜΚΟ – Υπουργείου Εξωτερικών : 131 ). Πολλά ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» πραγματοποίησαν, ως ομάδα, σειρά από ανθρωπιστικές αποστολές κατά την περίοδο 1998-2001 που προηγήθηκε της ίδρυσης του σωματείου.
Η επωνυμία «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα : εκφράζει το βαθύτερο συναίσθημα της ανιδιοτελούς αγάπης του ανθρώπου προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, η οποία πηγάζει από την καρδιά.
Σκοποί της οργάνωσης
• Δωρεάν ιατρική περίθαλψη και παροχή φαρμάκων σε έκτακτες περιπτώσεις πολεμικών γεγονότων, σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών, επιδημιών, βιαίων μετακινήσεων πληθυσμών κλπ., καθώς και σε περιπτώσεις πληθυσμών που ζουν σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες και στερημένες περιοχές του πλανήτη.
• Δωρεάν διανομή τροφίμων σε πληθυσμούς που δοκιμάζονται από κακουχίες, υποσιτισμό, πείνα, λιμό ( πολεμικά γεγονότα, φυσικές καταστροφές, πρόσφυγες, παρατεταμένες ανομβρίες και επακολουθούσες ξηρασίες κλπ. )
• Φροντίδα για ανέγερση ιατρικών κέντρων, νοσοκομείων, νηπιαγωγείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, ορφανοτροφείων, οικημάτων για ψυχασθενείς και άστεγους τυφλούς, για κατασκευή υδατοδεξαμενών, διάνοιξη πηγαδιών (άντληση πόσιμου ύδατος) κλπ.
Δαπάνες
• Οι «Γιατροί Καρδιάς» δεν απασχολούν προσωπικό. Όλα τα έργα γίνονται εθελοντικά από τους ίδιους ή από φίλους. Τα έξοδα λειτουργίας τους καλύπτονται από τα μέλη και τους φίλους, πολλοί από τους οποίους προτιμούν την ανωνυμία.
Πόροι
• Οι πόροι τους οποίους χρησιμοποιεί η Οργάνωση προέρχονται κυρίως από μέλη, συγγενείς και φίλους και σε πολύ μικρότερη έκταση από το Δημόσιο Τομέα ( παλαιότερα η Βουλή των Ελλήνων, πιο πρόσφατα η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας – 10 επισιτιστικές αποστολές και μια για εγκατάσταση οδοντιατρικής μονάδας στο μοναστήρι Raciula ). Έχουν γίνει δεκτές προσφορές, κυρίως φαρμάκων και τροφίμων, από ιδιωτικές επιχειρήσεις (φαρμακοβιομηχανίες, μεταφορικές, εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις ), Δήμους, σχολεία, ιδιώτες κλπ.
Τηλ.:210-3317288,2103317291, Fax.: 210 – 3255142, e-mail: info@heartdoctors.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll