Από χθες η πτέρυγα της Γ΄ πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου φέρει το όνομα του διακεκριμένου καθηγητή Γιάννη Καρπούζα.Για τους συναδέλφους του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα σεμνού ανθρώπου. Όπως λενε χαρακτηριστικά, είναι μαχητής, που δεν σταματά να αγωνίζεται, ενώ δεν διστάζει να λέει την αλήθεια, όσο ακριβά και αν του κοστίζει κάτι τέτοιο.
Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή Γιάννη Καρπούζα, ιδρυτή της Γ’ παιδιατρικής κλινικής του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και της παιδιατρικής κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.
Χθες ο κ. Καρπούζας τιμήθηκε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο για την προσφορά του στα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για τη μεγάλη επιστημονική του δραστηριότητα και το διδακτικό του έργο. Μάλιστα, η Γ’ πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ονομάζεται πλέον “πτέρυγα καθηγητή Γιάννη Καρπούζα”.
“Ευχαριστώ πάρα πολύ τους αγαπητούς μου συναδέλφους για την τιμητική εκδήλωση που μου κάνουν. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, διότι μετά τόσα χρόνια βλέπω πολλούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Άλλωστε, ζήσαμε εδώ πολλά και διάφορα, και περάσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες, ιδίως όταν ήρθαμε από την Αλεξανδρούπολη. Το περιβάλλον δεν ήταν τόσο φιλόξενο, ωστόσο καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια πολύ καλή κλινική”, δήλωσε στη “Μ” ο κ. Καρπούζας.
Ο διευθυντής της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, καθηγητής Παιδιατρικής, Ιωάννης Τσανάκας ανέφερε πως ο Γιάννης Καρπούζας ήταν παλιός καθηγητής από τη Λαμία, ο οποίος μεγάλωσε και δούλεψε αρχικά στην Αθήνα, ενώ αργότερα πήγε στην Αγγλία, όπου δούλεψε τέσσερα χρόνια. Κατόπιν επέστρεψε στην Αθήνα και από κει πήγε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ίδρυσε την παιδιατρική κλινική και στη συνέχεια, επί επτά χρόνια, ήρθε και δούλεψε στην Γ’ πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης.
“Η Γ’ παιδιατρική κλινική είναι μία από τις τέσσερις παιδιατρικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει δυναμικότητα 40 κρεβατιών, ενώ το ποσοστό πληρότητάς της κυμαίνεται από 75%-90%. Δεν θέλουμε να κρατάμε τα παιδιά στην κλινική αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Άλλωστε, ο σκοπός της σύγχρονης ιατρικής είναι τα παιδιά να πηγαίνουν σπίτι τους όσο γρηγορότερα γίνεται, και αυτό ελαττώνει και το κόστος του νοσοκομείου και το άγχος των γονέων”, εξήγησε στη “Μ” ο κ. Τσανάκας.
Παράλληλα, επισήμανε πως οι ανάγκες της κλινικής σε μηχανήματα είναι αυξημένες, ενώ χρειάζεται ενίσχυσή της με νοσηλεύτριες, καθώς εξυπηρετεί και παιδιά με αναπνευστήρα που κατεβαίνουν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Aν σου άρεσε κάνε LIKE..
|