14 παράξενα πληκτρολόγια!!!

1. SafeType Keyboard.
Κατασκευαστής: Ergonomic - Interface Keyboard Systems.
Τιμή: Ξεκινάει από 189 δολάρια.
Πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί τα χέρια σε ουδέτερη θέση αποφεύγοντας έτσι την πίεση στους καρπούς και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

που βασανίζει αρκετούς.
Δε ξέρω αν σας εντυπωσιάζει η εμφάνιση του, αλλά τα καθρεπτάκια στο πλάι είναι τρέλα. Βλέπεις που βάζεις τα δάκτυλα και αν σου χάλασε το μανικιούρ...

2. Klingon Language Standard Keyboard.
Κατασκευαστής: ZF Electronics.
Τιμή: 62 δολλάρια.
Είστε φανατικός του Star Trek και συγκεκριμένα της φυλής των Klingon? Αποκτήστε αυτό το πληκτρολόγιο που αντί για τους συνηθισμένους γήινους χαρακτήρες έχει το αλφάβητο των Klingon τυπωμένο στα πλήκτρα. Για κάποιο περίεργο λόγο, οι αριθμοί είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούμε εμείς οι απλοί γήινοι αλλά αυτό μάλλον θα είναι μια υπενθύμιση ότι τα μαθηματικά είναι παγκόσμια γλώσσα.

3. iGrip Ergonomic Keyboard & Trackball.
Κατασκευαστής : Alphagrip.
Τιμή : 99 δολλάρια.
Θέλετε πληκτρολόγιο? Θέλετε χειριστήριο για παιχνίδια? Γιατί να μη τα έχετε και τα δυο σε μια συσκευή? Το iGrip διαθέτει πλήκτρα για δάκτυλα που ούτε καν γνωρίζατε την ύπαρξη τους!

4. New Standard Rainbow Keyboard.
Κατασκευαστής : New Standard Keyboards.
Τιμή : 55 δολλάρια.
Πέρα από την "ένα ουράνιο τόξο ξέρασε πάνω στο πληκτρολόγιο μου" σχεδιαστική αισθητική του, προσφέρει μια καινούργια διάταξη στα πλήκτρα τα οποία είναι τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά. Αυτή η διάταξη είχε απορριφθεί από την εφεύρεση της πρώτης γραφομηχανής αλλά για κάποιο σαδιστικό λόγο οι κατασκευαστές αποφάσισαν να την υιοθετήσουν.

5. OrbiTouch Keyless Keyboard.
Κατασκευαστής : Blue Orb.
Τιμή : 399 δολάρια.
Πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα που λειτουργεί και σαν ποντίκι. Μετακινείς τους μοχλούς στις 8 καθορισμένες θέσεις και γράφεις γράμματα ή και ολόκληρες λέξεις. Προφανώς δεν διατηρούμε επαφές μόνο με τους Klingon αλλά και με άλλες εξωγήινες φυλές.

6. abKey Revolution.
Κατασκευαστής : abKey.
Τιμή : 108 δολάρια.
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της εταιρείας, ο εφευρέτης αυτού του πληκτρολογίου ανακάλυψε τα πιο συνηθισμένα γράμματα της αλφαβήτου παρακολουθώντας το παιχνίδι "Τροχός της τύχης" και τα τοποθέτησε αναλόγως με την συχνότητα εμφάνισης τους.

7. Datahand Professional II.
Κατασκευαστής : Datahand Systems.
Τιμή: 995 δολάρια.
Τώρα τι να πει κανείς γι'αυτό και πως να το περιγράψει. Το αφήνω στην κρίση σας.

8. Combimouse.
Κατασκευαστής : Combimouse.
Τιμή : Δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στο εμπόριο (ευτυχώς...)
Κάποιος σκέφτηκε ότι το να κόψεις ένα πληκτρολόγιο στα δυο και να μετατρέψεις το ένα κομμάτι του σε ένα τεράστιο ποντίκι, θα είναι καλό για τον χρήστη (και ίσως για το περιβάλλον και το ανθρώπινο γένος θα πρόσθετα εγώ). Ποιος ξέρει? Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος εκπλήξεις. Ίσως και να είναι η καινοτομία του αιώνα.

9. Bluetooth Virtual Keyboard.
Κατασκευαστής : i.Tech Dynamic.
Τιμή : 150 δολάρια.
Σίγουρα το έχετε δει όλοι σε κάποιο περιοδικό αλλά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε δεν βλέπω και μεγάλη διάδοση. Ίσως λόγω τιμής, ίσως γιατί το να χτυπάς τα δάκτυλα σου σε μια σκληρή επιφάνεια δεν είναι και ότι καλύτερο, ίσως γιατί το εικονικό πληκτρολογιο είναι καλά ορατό μόνο σε χώρους με χαμηλό φωτισμό... ποιος ξέρει? Πάντως με τα φώτα κλειστά, δημιουργεί μια άλλη ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

10. Dual-Handed Ergonomic 3D Keyboard.
Κατασκευαστής : P.C.D Maltron.
Τιμή: 525 δολάρια.
Τώρα ειλικρινά, αν εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να χειριστείτε αυτό το πληκτρολόγιο μόνο με δυο χέρια, μπράβο σας. Επιπλέον, αποτελεί πραγματικό γρίφο το πως τα δάκτυλα σας θα βρουν την άκρη μόλις εισέλθουν στις πλαϊνές κοίλες επιφάνειες. Αλλά για να το λένε Ergonomic κάτι θα ξέρουν περισσότερο από εμάς τους άσχετους κριτές των πάντων. Μένει να το δοκιμάσουμε λοιπόν.

11. Maltron Single-Handed Keyboard.
Κατασκευαστής: P.C.D Maltron.
Τιμή: 413 δολάρια.
Όπως υποψιαστήκατε ήδη, πρόκειτε για την one-handed version του προηγούμενου, μόνο που το κοίλωμα έχει γίνει ακόμη βαθύτερο. Τώρα, αν είστε τυχεροί, θα σας φανεί εργονομικό. Αν όχι, τότε θα καταστρέψετε μόνο το δεξί σας χέρι και θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε ξανά με το μοντέλο για αριστερόχειρες της Maltron.

12. Grippity 1.0 BackTyping Keyboard.
Κατασκευαστής : Grippity.
Τιμή: Προς το παρόν αυτό είναι το πρωτότυπο.
Και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, κάποιος θα εμφανιστεί να σου σπάσει τα νεύρα. Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο το κρατάς όπως ένα χειριστήριο για παιχνίδια, ενώ τα γράμματα τα πατάς από την πίσω πλευρά τους. Η επιστροφή του LSD...

13. USB Cooler Keyboard.
Κατασκευαστής : Thanko.
Τιμή: 62 δολάρια.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα, αυτό το πληκτρολόγιο φαντάζει απόλυτα φυσιολογικό και αν λάβεις υπόψιν ότι κατασκευάζεται και κυκλοφορεί στην Ιαπωνία, τότε όλα εξηγούνται επαρκώς. Η καινοτομία του είναι ότι πληκτρολογείς και ένα ρεύμα αέρα στεγνώνει τους καρπούς από τον ιδρώτα έτσι ώστε να μη γλιστράνε και γράφεις άλλα αντί άλλων.
Τώρα ξέρω ότι κάτι σκέφτεστε για την κατεύθυνση στην οποία θα έπρεπε να φυσάει τον αέρα αλλά δεν θα το σχολιάσω.

14. Touchstream ST.
Κατασκευαστής : FingerWorks.
Τιμή: Δεν κυκλοφορεί πλέον.
Είναι ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης με μια διαφορά από τα άλλα: Δέχεται multitouch χειρονομίες πραγματοποιώντας έτσι συντομεύσεις εντολών και μετακίνηση αντικειμένων. Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο μιας και η FingerWorks εξαγοράστηκε από την Apple και λίγα χρόνια μετά, η Jobs&Co. παρουσίασε μια περίεργη συσκευή με παρόμοιες multitouch ιδιότητες, γνωστή με το όνομα iPhone.

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll