Μια
νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έρχεται να αμφισβητήσει την παραίνεση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για αυξημένη κατανάλωση λαχανικών και φρούτων ως «ασπίδα» κατά της νόσου.
Η έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer υποστηρίζει πως οι μόνοι διαιτολογικοί παράγοντες που συνδέονται με τον καρκίνο είναι η παχυσαρκία και το αλκοόλ, όπως και το κάπνισμα παρότι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Οι ερευνητές επιμένουν πως η καλύτερη πρόληψη κατά του καρκίνου είναι το ισορροπημένο βάρος, η διακοπή του καπνίσματος και ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ.
Τα φρούτα και τα λαχανικά, αποφαίνεται η έρευνα, αποτελούν σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών, αλλά όχι ασπίδα κατά του καρκίνου.
Πηγή econews Aν σου άρεσε κάνε LIKE..
|