ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΘ

Έκκληση προς την Πολιτεία απευθύνουν οι κτιριακές σχολές του ΑΠΘ εξαιτίας του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Παιδαγωγική Σχολή. Όπως τονίζουν το τμήμα δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στις 7 Φεβρουαρίου...


Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, οι πρυτανικές αρχές τόνισαν ότι το πρόβλημα στέγασης εκατοντάδων φοιτητών επιβαρύνθηκε με την απομάκρυνση από τους χώρους του πανεπιστημίου των λυόμενων αιθουσών.

"Η σχολή χρησιμοποιεί ήδη διάσπαρτες αίθουσες σε διάφορες σχολές του ΑΠΘ (π.χ. Ιατρικής), προκειμένου να καλύψει μέρος των αναγκών της, που κατά το εαρινό εξάμηνο θα αυξηθούν, εξαιτίας των πρόσθετων μαθημάτων που θα προκύψουν. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αίθουσα αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 250 ατόμων, που να λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και να καλύψουμε στοιχειωδώς κάποιες ανάγκες μας", δήλωσε η κοσμήτωρ, Δήμητρα Κογκίδου.

Οι εγκαταστάσεις της σχολής αντιμετωπίζουν και προβλήματα στατικότητας. Η στέγη στο μικρό νεοκλασικό επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου εμφανίζει τέτοια προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες.

Το κτιριακό πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί οριστικά με την κατασκευή των δύο νέων πτερύγων της Παιδαγωγικής. Ωστόσο, η διαδικασία τον Αύγουστο, όταν παραδόθηκαν οι μελέτες, καθώς το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότησή του.

Εκτός από τα προβλήματα στέγασης, η Παιδαγωγική Σχολή δεν διαθέτει και ικανό αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιούν τα μαθήματα σε ξένες γλώσσες και την πρακτική άσκηση των φοιτητών. Στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης αποσπάστηκαν συνολικά 6 εκπαιδευτικοί (αρχικά είχαν διατεθεί μόλις τρεις), από τους 20 που απαιτούνται, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 4.000 φοιτητών. Παράλληλα, το τμήμα Νηπιαγωγών λειτουργεί με μόλις 4 αποσπασμένους για 1.500 φοιτητές. 
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll