Μυστικά και... ψέματα για ποιοτικό και βαθύ ύπνο!


Ύπνος, πηγή ενέργειας, εσωτερικής ισορροπίας, ή άλλως το ένα τρίτο της ανθρώπινης ζωής. Οι διαταραχές του κοστίζουν ακριβά, καθώς την επομένη το πρωί μεταφράζονται σε...





αίσθημα κόπωσης, μακροπρόθεσμα δε, ενδέχεται να επιφέρουν και σοβαρά προβλήματα υγείας, καρδιακά, εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμη και καρκίνο του εντέρου. Αϋπνία, δυσκολία διατήρησης του ύπνου, πρώιμη ή ενδιάμεση αφύπνιση, το πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές εκφάνσεις, ορισμένες εκ των οποίων καταπολεμώνται με μικρές ανώδυνες τεχνικές. ..


Φροντίστε το περιβάλλον στο οποίο, κοιμάστε.


Ενδείκνυται ο ύπνος στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς το παραμικρό φως στο δωμάτιο μπορεί να διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό, τον κύκλο ύπνου – εγρήγορσης, καθώς και την παραγωγή του επιφυσικού αδένα (μελατονίνη και σεροτονίνη, ουσίες του νευρικού συστήματος). Αν σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθείτε το μπάνιο, αποφύγετε να ανοίξετε δυνατό φως, καθώς η παραγωγή μελατονίνης, η οποία και συμβάλλει στον καλό ύπνο, παύει αυτόματα.


Τοποθετήστε ρολόγια - ξυπνητήρια και άλλες ηλεκτρικές συσκευές όσο πιο μακριά γίνεται από το κρεβάτι_ σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου. Το να παρακολουθείτε την ώρα, ενώ δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, μόνον να σας αγχώσει μπορεί. Επίσης, αποφύγετε τα δυνατά ξυπνητήρια: η απότομη αφύπνιση είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος διαδικασία.


Διατηρείστε τη θερμοκρασία του δωματίου στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.
 Η υπερβολική ζέστη δεν βοηθά τον καλό ύπνο. Φροντίζετε να διατηρείτε ζεστά τα πόδια σας, αυξάνετε τις πιθανότητες ενός καλού ύπνου. Όπως τονίζουν μελέτες, τα ζεστά πόδια ...εγγυώνται σπανιότερη αφύπνιση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συνδέστε το κρεβάτι σας με τον ύπνο, αποφεύγετε με άλλα λόγια να εργάζεστε, να τρώτε ή να βλέπετε τηλεόραση ξαπλωμένοι.
Βγάλετε την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο, είναι ιδιαίτερα διεγερτική για τον εγκέφαλο, ενώ παράλληλα επηρεάζει τη λειτουργία του επιφυσικού αδένα.
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης (www.s-ol-ar.gr/), θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μαγνητικά πεδία που μπορεί να επηρεάζουν έναν χώρο.
Φοράτε μάσκα ύπνου. Θα βοηθήσει, ειδικά αν ο / η σύντροφός σας έχει διαφορετικό ωράριο από εσάς.


Μην αργείτε να πέσετε στο κρεβάτι. 


Το σύστημα του οργανισμού «επαναφορτίζεται» καλύτερα μεταξύ 11.00 το βράδυ και 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Κορυφαίο παράδειγμα, οι αδένες του επινεφριδίου, ενώ τις ίδιες ώρες η χοληδόχος κύστη αφαιρεί τις τοξίνες. Διόλου τυχαία, κατά το παρελθόν και πάντως πριν από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού, οι άνθρωποι συνήθιζαν να κοιμούνται με τη δύση του ηλίου.


Χαλαρώστε προτού ξαπλώσετε. 


Είτε με μουσική που αγαπάτε, είτε με ειδικά cds που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έχουν «λευκό ήχο», ήχο με όλες τις συχνότητες, ή ήχους της φύσης, του ωκεανού ή του δάσους.
Μη διαβάζετε βιβλία μυστηρίου ή δράσης, μπορεί να σας δημιουργήσουν υπερένταση.
Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Όταν η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει αργά το βράδυ, πέφτει σταδιακά ενώ κοιμάστε, εξασφαλίζοντας σας ποιοτικό ύπνο. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν αιθέρια έλαια και αφρόλουτρα, που χαλαρώνουν αποτελεσματικά το σώμα.


Αποφύγετε τις τροφές με φυτικές ίνες και ζάχαρη, προτού κοιμηθείτε. 


Ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και εμποδίζουν τον ύπνο, ενώ αργότερα, όταν τα επίπεδα αυτά μειωθούν, ενδέχεται να ξυπνήσετε και να μη μπορείτε να ξανακοιμηθείτε. Προτιμήστε ένα σνακ με αρκετές πρωτεΐνες ή κάποιο φρούτο, λίγη ώρα προτού κοιμηθείτε, μπορεί να βοηθήσει την L-τρυπτοφάνη να παράγει μελατονίνη και σεροτονίνη.


Αποφύγετε την καφεΐνη. Σε πολλούς οργανισμούς, δεν μεταβολίζεται σωστά, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις της να παραμένουν εμφανείς ακόμη και αργά το βράδυ.


Μην πίνετε πολλά υγρά, τουλάχιστον δύο ώρες προτού κοιμηθείτε. 


Αποφύγετε το αλκοόλ. Δημιουργεί προσωρινό αίσθημα νύστας. Λίγες ώρες αργότερα, είναι πιθανή η αφύπνιση και η δυσκολία στον ύπνο. Το αλκοόλ εμποδίζει τον οργανισμό να οδηγηθεί στα βαθύτερα επίπεδα ύπνου, αυτά που πραγματικά μας ξεκουράζουν.

markos.tv
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll