Σε δύο εβδομάδες το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις...


Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει εγκριθεί το συνολικό πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής. Στο ίδιο πλαίσιο, την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας εξέφρασαν ο...




πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και τα χειρότερα πέρασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ύφεση ρηχαίνει και εκτίμησε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο για την ελληνική οικονομία.
Ως προς τα σημάδια ανάκαμψης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεχιζόμενη βελτίωση των εξαγωγών και στη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Ως προς το θέμα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν ότι παραμένει στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά, όπως προσθέτουν, εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις. 
Αυτό που καθορίστηκε, πάντως, είναι τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς Μέχρι τα μέσα Απριλίου, θα έχει εγκριθεί το γενικό πλαίσιο με σαφής στόχους.
Χρονοδιαγράμματα 
Το πρώτο γενικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων θα είναι έτοιμο έως τις 15 Απριλίου, ενώ ο πρώτος μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η είσπραξη 15 δισ. ευρώ έως το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου επέστησε την προσοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών στην ανάγκη να προταχθεί η ανάπτυξη και να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση της κυβέρνησης και των αρμοδίων.

Με βάση αυτά, έως τις 15 Απριλίου θα καταβληθεί προσπάθεια να καταρτιστεί ένα γενικό πλαίσιο με προτεραιότητες και στόχους, ενώ παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί ότι τα «δύσκολα» θέματα των αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ, ΟΠΑΠ κ.λπ. αναβάλλονται για την επόμενη φάση αποκρατικοποιήσεων.

«Ρηχαίνει η ύφεση»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «ρηχαίνει η ύφεση» και εκτίμησε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο για την ελληνική οικονομία. Ως προς τα σημάδια ανάκαμψης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεχιζόμενη βελτίωση των εξαγωγών και στη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Αύριο, Τρίτη, άλλωστε, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αποστείλει στις τράπεζες επιστολή, με την οποία θα ζητά αναλυτική αναφορά για την αξιοποίηση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα θέτει και το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών με κάθε τράπεζα ξεχωριστά.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, Επικρατείας Χ. Παμπούκης,  Μεταφορών Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος.

tanea
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll