Τρεις τουρκικές προκλήσεις σε μια μέρα

1. Προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων
2. Δεν πάνε στο Αγαθονησι οι Τούρκοι της αντιπολίτευσης
3. Παραβιάσεις από 14 τουρκικά αεροσκάφη



ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΟΙ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ
"Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εκδηλώσεις "δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των Τουρκοελληνικών σχέσεων" και αναφέρεται: "Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς.


Το ΥπΕξ για τη δυσφορία της Τουρκίας 
"Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα πένθους, χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις.
Τη σεβόμαστε. Αποτελεί σύμβουλο για να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης".

Στη δήλωση αυτή προέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. στην οποία εκφραζόταν δυσφορία της 'Αγκυρας αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων

...............................................................................................................................................................


Προεκλογική συγκέντρωση στο Ντίτιμ (Δίδυμα) του Αϊδίνιου θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι (Τεταρτη) ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» τιτλοφορείται η
συγκέντρωση, ωστόσο, οπως μεταδιδει ο ανταποκριτης του Αθηναικου Πρακτορειου Ειδησεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) απο την Αγκυρα,δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις μέρες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι. Ο Ζεϊμπέκ, πριν από
περίπου δέκα πέντε μέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά
«τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή». Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη, Νασίτ Μπιργκιουβί, δήλωσε ότι «αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν».

Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, Εμίν Βαρόλ,
απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση
στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της οργάνωσης του
κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντίντιμ, Αμπντουραχίμ
Οζτούρκ, σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι «η συμφωνία του 1947, που
πιστοποιεί ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είναι εδάφη της Ελλάδας,
υπογράφηκε από τον πρόεδρο της εποχής Ισμέτ Ινονού».

........................................................................................................................................................




Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληφορορίες 14 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, επισκέπτεται από σήμερα την Τουρκία με σκοπο τη συζήτηση του προγράμματος δραστηριοτήτων έτους 2012, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαίου.




Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll