Παπανδρέου: "Ανοικτός σε ρεαλιστικές προτάσεις"

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει η κυβέρνηση  προτάσεις της αντιπολίτευσης, άφησε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ. Έδωσε ως παράδειγμα την πρόταση για μισθωτή "εργασιακή εφεδρεία" αντί απολύσεων στο Δημόσιο, για την οποία είπε ότι μπορεί να τεθεί σε συζήτηση. Δήλωσε δε ότι μπορεί να υπάρξει "αναδιαπραγμάτευση" για...
τα φορολογικά μέτρα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "η συναίνεση επιβάλλεται για εθνικούς λόγους", αλλά είναι και είναι εφικτή στην πράξη. 

"Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας", είπε, αναφερόμενος και στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς την ίδια ημέρα.

Ως παραδείγματα έφερε τις προτάσεις που έχει η ΝΔ ως προς τις αποκρατικοποιήσεις, το περιουσιολόγιο, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, την κατάργηση του "φόρου υπέρ τρίτων", το "fast track" στη Δικαιοσύνη κ.α.

Ως προς την πρόταση Σαμαρά για "εργασιακή εφεδρεία" στο Δημόσιο, ανέφερε ότι είναι μία πρόταση που μπορεί να συζητηθεί.

Σημειώνεται ότι στο "Ζάππειο ΙΙ" o κ. Σαμαράς πρότεινε την εφαρμογή του θεσμού της "εργασιακής εφεδρείας" για τους οργανισμούς του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται, με περιορισμό των αποδοχών των εργαζομένων στον βασικό μισθό για τρία χρόνια.

Όσον αφορά στη φορολογία, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο πρόσθεσε: "Τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας είναι χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 39% του ΑΕΠ έναντι 42% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Αλλά ακόμα και εδώ, είμαι έτοιμος να συζητήσω και μαζί να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις".
 
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι αποτέλεσμα βαθύτερης κρίσης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δρομολόγησε αλλαγές που αντιμετωπίζουν αυτά τα βαθύτερα αίτια. "Μέσα σε 19 μήνες κάναμε όσα δεν είχαν γίνει εδώ και χρόνια" υπογράμμισε.

"Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει. Όσο είμαι εγώ εδώ τίποτε άλλο δεν με απασχολεί" ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ιστορία των αλλαγών δεν τελείωσε, αλλά είναι σε εξέλιξη και ότι αν η χώρα λυγίσει τώρα, όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

Κάλεσε σε συναίνεση και συνευθύνη 
για τον "κάβο των επόμενων εβδομάδων", λέγοντας ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα "θηρία" και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.

"Η χώρα βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ο κίνδυνος είναι οι εταίροι μας να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει την προσπάθεια και αυτόν τον κίνδυνο εμείς ποτέ δεν θα τον πάρουμε", υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, μιλώντας από το ίδιο βήμα, ο Α. Σαμαράς, έκανε λόγο για "Βατερλό του Μνημονίου". Ξεκαθάρισε ότι δεν θα προσυπογράψει αύξηση φορολογικών συντελεστών και ότι θα επιμείνει στην στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος πρότεινε δημοψήφισμα με το ερώτημα αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο, που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll