Νέο ραντεβού των "Αγανακτισμένων"

Νέο ραντεβού στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα δίνει το κίνημα τωναγανακτισμένων Ελλήνων, αλά Ισπανικά, μετά τις μεγάλες και ειρηνικές διαδηλώσεις που έγιναν χθες όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε πολλές ακόμη  ελληνικές πόλεις....
 

Την Τετάρτη το απόγευμα, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος και δεκάδες άλλες πόλεις στο πρότυπο των Ισπανών "Αγανακτισμένων". Στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας παρέμεναν επί πολλές ώρες περισσότεροι από 20.000 πολίτες, με κεντρικό σύνθημα: "Ξυπνήσαμε".
Το μήνυμα του «Αγανακτισμένου»

Στην πλατεία βρέθηκαν πολίτες όλων των ηλικιών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρχαν κομματικά πανό. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου- κυριάρχησε το σύνθημα "κλέφτες- κλέφτες"- ενώ δεν σημειώθηκαν εντάσεις ούτε υπήρχε τέτοια πρόθεση. Ήταν χαρακτηριστικό ότι συμμετείχαν γονείς με τα παιδιά τους.

Στη συγκέντρωση υπήρξε και πανό- απάντηση στην ισπανική "πρόκληση" (σ.σ. "μην κάνετε φασαρία, οι Έλληνες κοιμούνται" ακουγόταν στην Πουέρτα ντελ Σολ) με τη φράση "Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν", καθώς και ένα ακόμα που ανέγραφε το εύγλωττο "Ξυπνήσαμε". 
Οι διοργανωτές είχαν καλέσει τους πολίτες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και τη στάση των πολιτικών δυνάμεων. Στο κάλεσμα γινόταν λόγος για "ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη", "χωρίς σχέδιο και πλάνο, χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατεία Συντάγματος παρέμεναν δεκάδες πολίτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ρεπορτάζ του Ant1 από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll