"Αγανακτισμένοι" ημέρα 8: Μία εβδομάδα μετά

Με εντονότερη την αστυνομική παρουσίαμετά τα χθεσινά επεισόδια συγκεντρώθηκε και πάλι στο Σύνταγμα μεγάλο πλήθος "Αγανακτισμένων" πολιτών, που έχουν καταλάβει τη λεωφόρο Αμαλίας. Η κινητοποίηση διανύει την όγδοη ημέρα με την παρουσία κυρίως νέων, αλλά και ατόμων από όλες τις ηλικίες....


Ακούγονται κυρίως συνθήματα κατά της λιτότητας, της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας. Κυριαρχεί το σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ" ενώ πολλά από τα συνθήματα έχουν στόχο συγκεκριμένα μέλη της κυβέρνησης.

Στα "παραλειπόμενα" της κινητοποίησης της Τετάρτης είναι και το γεγονός ότι εκπρόσωποι της τρόικας που συμμετείχαν σε συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών έφυγαν από την έξοδο της Μητροπόλεως για να μη βρεθούν "αντιμέτωποι" με τους "Αγανακτισμένους" που ξεκινούσαν να συγκεντρώνονται.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσηςμηχανοκίνητη πορεία, στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 300 δίκυκλα.

Η συγκέντρωση της Τετάρτης γίνεται στη σκιά της έντασης που επικράτησε το βράδυ της Τρίτης, όταν μερικές δεκάδες πολιτών έστησαν ανθρώπινο μπλόκο στις εξόδους του Κοινοβουλίου, εμποδίζοντας τους βουλευτές και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα να εξέλθουν.

Κάποιοι, μάλιστα, μέσω του Εθνικού Κήπου, με τη συνδρομή φακών από τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν το κτίριο της Βουλής με το αυτοκίνητο τους, για να συναντήσουν τα... κοσμητικά επίθετα και τα συνθήματα των διαδηλωτών που τους περίμεναν.

Η εν λόγω κινητοποίηση προκάλεσε την... αγανάκτηση του πολιτικού κόσμου, με ποικίλα σχόλια. Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, καθώς και σειρά βουλευτών.


Live Streaming - Sintagma Square, Aganaktismenoi by Dailymotion_gr_live

Την Τρίτη, η συγκέντρωση ήταν εξαιρετικά ογκώδης, ενώ στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες πανεπιστημιακών καθηγητών στα Προπύλαια. Στο πλήθος απευθύνθηκε και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οι "Αγανακτισμένοι" υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους, ενώ για την προσεχή Κυριακή (5/6) υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα για νέα Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση, ανάλογη με εκείνη της περασμένης Κυριακής.

Σημειώνεται ότι με διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή συνεχίζεται και η "Ανοιχτή Συνέλευση" στην πλατεία Συντάγματος. Έχουν δημιουργηθεί 18 επιτροπές οργάνωσης και αγώνα, που μεταξύ άλλων καταπιάνονται με θέματα τεχνικής υποστήριξης, γραμματείας, νομικής στήριξης, καθαριότητας, περιβάλλοντος, σίτισης, εξορμήσεων, μετάφρασης και διανομής φυλλαδίων.

Στην πλατεία παραμένουν και δεκάδες αντίσκηνα, στα οποία διανυκτερεύουν από την πρώτη ημέρα αρκετοί διαδηλωτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόταση για "αποκέντρωση" των διαδηλώσεων και σε άλλα σημεία, όπως στο Πεδίον του Άρεως, την Πλατεία Καραΐσκάκη στον Πειραιά, την Πλατεία Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια και στην Σοφοκλέους.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll