“...ο Θεός είναι Έλληνας...


Χειμώνας του ΄12-’13... μεγάλο ψέμα!

Θυμάμαι κάτι ασπρόμαυρα βίντεο στην τηλεόραση. Ξέρετε, μέρες εθνικής επετείου, που σύσσωμοι δακρύζαμε από συγκίνηση ως ελάχιστη ευγνωμοσύνη στα «αεεεεεερααααα» που έκραζαν οι προπάπποι μας στις κορυφές των βουνών πολεμώντας τον εισβολέα. Ακόμη και στ’ ασπρόμαυρο, χαιρόσουνα το χιόνι! Θα μου πεις... κορφή!
Αλλάζεις κανάλι και βλέπεις το τελευταίο αφιέρωμα στους τελευταίους 16 τυφώνες, στρόβιλους ή πολικές επιδρομές στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών (όλα εκεί συμβαίνουν τελικά)... και χαίρεσαι την πολική αρκούδα που φτασε κολυμπώντας πλάι στον φοίνικα να κάνει ηλιοθεραπεία σε χιονισμένες θαλασσόδαρτες ακτές των Η.Π.Α (η απόλυτη παράνοια..).
Το βάσανο συνεχίζεται εκ των έσω. Καθώς στις ειδήσεις (όχι αστεία) του Star, βλέπεις Τσιλιπουνιδάκη να φτυαρίζει την πόρτα της Φλωρινιώτισσας γραίας και να δείχνει το χιόνι που ναι ίσαμε το μπόι της... περίπου 1.40!... 142 άμα φοράει κοκκάλινη παντόφλα.
Και λες μετά, την τρέλα μου γιατί δηλαδή να μη φοράει κι η Σαλονίκη τα λευκά της; Την τελευταία φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει χιονοπόλεμο, ήμουν γυμνάσιο στην αυλή του σχολείου! Το μόνο που χει απομείνει από τότε είναι τα κιλά μου στη ζυγαριά που επιτέλους τα φτασα σε επίπεδα γ’ γυμνασίου. Μετά ήρθαν οι πανελλήνιες, και οι χωριάτικες τυρόπιτες στο κυλικείο του Μαντουλίδη. The horrrrroorrrrrrrr!!!
Όχι... οοοοχι! Το μόνο που μας αξιώνει δώθε πέρα είναι αυτό το μυρμηγκιαστό ψιλόβροχο που σου ξύνει τη μουσούδα καθώς περπατάς εκτός υπόστεγου, παρέα με την υγρασία που θυμίζει ποσοστό εκποίησης στο Φωκά, 60-70-80% ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ για δεν έχουμε να πλερουά τους υπαλλήλους! (αγωνιστικοί χαιρετισμοί are in order!). Κι ο φονικός συνδυασμός της υγρασίας με θερμοκρασίες φλώρικου ψιλοκρύου (ήτοι 12, 13 βαθμοί) σε παγώνει, αλλά δεν το φχαριστιέσαι! Μόνο σε ταλαιπωρεί. Και να βλεπες και λίγο χιόνι, λίγο Λεωφόρο Νίκης βουτηγμένη στο Ace gentile, να πεις να το φαω... Που ειν’ το κρύο τελικά;
Και ξέρεις τι σου λέει ο πελάτης στο μαγαζί για όλ’ αυτά; «ο Θεός... είναι Έλληνας...». Γιατί σου λέει, κρίση. Λεφτά για της πέτρας το έλαιον, για το λάδι το εξωρυχθέν, για το άλτις το black label δεν παίζουν, αμα τους στείλω και χιονιά, θα μείνουν κόκκαλο για κόκκαλο. Ευτυχώς που υπάρχει βέβαια και το pellet εξ ουρανού για κάποιους. Όσο για μένα... αφορίστηκα εις το gazprom το εξώτερον!
Βοήθεια μας... Πάμε για άνοιξη express
Δ.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll