Τον γύρο του κόσμου κάνει η ψήφος εμπιστοσύνης

H εξαφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση Παπανδρέου αποτελεί κεντρικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν λεπτό προς λεπτό τις διαδικασίες και τις ομιλίες στη Βουλή...


"Ο έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης" είναι ο τίτλος τουReuters, το οποίο τονίζει ότι αποφεύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα τόρπίλιζαν τη συμφωνία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής και θα κλιμάκωναν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Το BBC στο κεντρικό του θέμα αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξασφαλίζει ψήφο εμπιστοσύνης". Το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να αρχίσει συχητήσεις για την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβιώνει της ψήφου εμπιστοσύνης" γράφει το CNN, το οποίο σημειώνει ότι την εξασφάλισε λίγο αφότου ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει τη σύσταση κυβέρνησης συνασπισμού.

"Ο Παπανδρέου κερδίζει  την ψήφο εμπιστοσύνης" αναφέρει το Spiegel στο κεντρικό του θέμα. "Ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε και πάλι" αλλά, προσθέτει "η μέρες του στην πρωθυπουργία μπορούν αν θεωρηθούν μετρημένες".

"Ο έλληνας ηγέτης εξασφαλίζει ψήφο, διασφαλίζοντας τη συμφωνία με την Ε.Ε. για το χρέος" γράφουν οιNew York Times, που σημειώνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ευρύτερη συναίνεση, ασχέτως αν θα είναι ηγέτης της ή όχι.

"Ο Παπανδρέου δεσμεύθηκε για κυβέρνηση ενότητας και έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης" είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Monde, "λίγες ώρες μετά την εγκατάλειψη της ιδέας του δημοψηφίσματος".



Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll