Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου- Σαμαρά, σε λίγο η ανακοίνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντησηΠαπανδρέου- Σαμαρά υπό τον Κ. Παπούλια, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Κυβερνητικής πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα θέσει στη συνάντηση τις 7 αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου...


Η πρώτη εντύπωση που δόθηκε είναι ότι ανάμεσα στους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά υπήρχε ένα κλίμα ψυχρότητας, ενώ είχαν και μία σύντομη συνομιλία, όσο ανέμεναν την προσέλευση του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο Γ. Παπανδρέου έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους κυρίους: Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα. Ο Α. Σαμαράς συνοδευόταν από τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα πρέπει στη συνάντηση, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συμφωνηθεί το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης κυβέρνησης και ταχρονοδιαγράμματα και μετά να συζητηθεί το θέμα των προσώπων, για τα οποία όπως έλεγαν χαρακτηριστικά "όλα είναι ανοιχτά".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση συνάντησης θα συγκληθεί εκ νέου το υπουργικό Συμβούλιο.

Τι προηγήθηκε


Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα συνεδρίασε το υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο Γ. Παπανδρέου είπε: "Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα".

Το αγκάθι για να μπει και η τελική "σφραγίδα" της συνεννόησης είναι το κατά πόσο θα παραιτηθεί πριν ή μετά τη συμφωνία ο Γ. Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε: "Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω; Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία και μετά θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις".

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε θέσει ως προαπαιτούμενο την παραίτηση Παπανδρέου, προτού αρχίσουν οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.



nooz.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll