Προχωρά σε δημοψήφισμα και... σε τεντωμένο σχοινί

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η κυβέρνηση- και κατά συνέπεια η χώρα- μετά την απόφαση Παπανδρέου να εμμείνει στη θέση του γιαδιεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρά την καταιγίδα των εγχώριων και διεθνών αντιδράσεων...


Ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός που ανακοίνωσε, συμπληρώνοντας ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αυτά, την ώρα που πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διατύπωσαν έντονες ενστάσεις, με προεξάρχουσα την Μιλένα Αποστολάκη, που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Σε αυτό το φόντο, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Κάννες, όπου διεξάγεται η Σύνοδος τωνG20, προκειμένου να συναντηθεί εκ του σύνεγγυς με την Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί, οι οποίοι φέρονται δυσαρεστημένοι από την πρωτοβουλία Παπανδρέου, έχοντας σαφή πρόθεση να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, ενώ προκάλεσαν και αναταραχή στις αγορές.

Τι είπε ο Παπανδρέου
 στο υπουργικό

Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι το μήνυμα που θα εκπέμψει στους εταίρους είναι ότι "η Δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών". 

Ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε αυτούς που αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη φιλολογία και λυσσαλέες αντιδράσεις, που θέλουν να υπονομεύσουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού"

Έθεσε δε το ερώτημα
: "Τι άλλαξε και λύσσαξαν τα άλλα κόμματα, καθώς και τα περισσότερα ΜΜΕ ενάντια στην πρόταση;". Και απάντησε: "Είναι σαφές τι άλλαξε. Καταρχήν, συμφωνήθηκε το νέο δάνειο, κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή".

Απέρριψε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αναφέροντας ότι "θα μπορούσε να συρθούμε σε μια κατάσταση κινδύνου και χρεοκοπίας", ενώ πρόσθεσε ότι "το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή και θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ".

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δηλώσεις συμπαράστασης και από κυβερνήσεις, αλλά και από ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων, ενώ διευκρίνισε ότι στο δημοψήφισμα το δίλημμα δεν είναι "αυτή ή άλλη κυβέρνηση", αλλά "ναι ή όχι στη σύμβαση", "ναι ή όχι στην Ευρώπη", "ναι ή όχι στο ευρώ".

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι οι εταίροι ανησυχούν σχετικά με το δημοψήφισμα, τονίζοντας όμως ότι ήταν όλοι ενήμεροι σχετικά και ότι "θα σεβαστούν και θα στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας".



nooz.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll