Πάγκαλος: " Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης εκλογές δεν έχει"


Κατά των εκλογών προτού επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην κινεζική οικονομική εφημερίδα...

Diyi Caijing Ribao (China Business News). «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, ηγείται μίας νέας Κυβέρνησης που χαίρει ευρύτατης πολιτικής και...




κοινωνικής εμπιστοσύνης.Στην πολιτική πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν και να προσπαθούμε να προβλέπουμε το μέλλον της χώρας μέσω παρελθουσών εμπειριών. Η ελληνική Κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν την προκήρυξη εκλογών. Δεν βλέπω λόγo να προκηρυχθούν εκλογές πριν την επίτευξη αυτών των στόχων» ανέφερε.

O ίδιος όμως δεν απέκλεισε την πτώση της κυβέρνησης λόγω αντιδράσεων σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Η πιθανότητα μίας νέας πολιτικής κρίσης που ενδεχόμενα θα έριχνε την κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείστει στο πλαίσιο μίας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου,Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ άσκησε κριτική στα κόμματα της Αριστεράς. «Καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν έχει κατατεθεί. Οι μικρές σε αριθμό, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που έχουν υποβάλει οι κομμουνιστές και άλλα μικρά κόμματα της Αριστεράς έχουν απορριφθεί από την πλειοψηφία των πολιτών. Το ελληνικό εκλογικό σώμα θεωρεί τους ριζοσπαστικούς αριστερούς σχεδιασμούς για πλήρη αλλαγή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση του παλαιού σοβιετικού μοντέλου ως μη ρεαλιστικούς και ξεπερασμένους» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε σε κερδοσκοπικούς κύκλους τη συνεχιζόμενη φημολογία ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. «Κατά παράδοξο τρόπο, κερδοσκόποι των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και ιδιωτικά διεθνή ιδρύματα πιστοληπτικής αξιολόγησης, εκμεταλλευόμενα το κλίμα της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, συνεχίζουν να διαδίδουν ευρέως αρνητικές πληροφορίες και εκτιμήσεις για την Ελλάδα, αγνοώντας εσκεμμένα το γεγονός ότι η Ελλάδα δανείζεται χρήματα μόνο μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού, ο οποίος θεσπίστηκε για τη στήριξη ευρωπαϊκών οικονομιών, και όχι από τις αγορές» επισήμανε.

Χαρακτήρισε ακόμα «στοίχημα» τη χρεοκοπία της Ελλάδας «για όλους τους κερδοσκόπους που επίσης προσπαθούν να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους και να αυξήσουν τα εισοδήματά τους μετά τους απογοητευτικά αποτυχημένους οικονομικούς υπολογισμούς τους την παραμονή της κατάρρευσης της Lehman Brother».

trelokouneli.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll