ΚΑΜΠΑΝΑ! 300.000 ευρώ πρόστιμο στον ΑΝΤ1!!


Πρόστιμο 300.000 ευρώ στον ANT1 για παράνομη προβολή τηλεπαιχνιδιών, μεταξύ των αποφάσεων του ΕΣΡ.


Με την επιβολή προστίμων 300.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 συνεχίστηκε το μπαράζ ποινών για την παράνομη προβολή τηλεπαιχνιδιών, χωρίς την άδεια της αρμόδιας της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο 200.000 ευρώ μαζί με ηθική κύρωση επιβλήθηκε για το τηλεπαιχνίδι «Τηλεκύβος» για τις ημερομηνίες προβολής 10/1, 12/1 και 2/2 και 100.000 ευρώ για το «Super Game» για τις 11/1 και 12/1 (στον ίδιο σταθμό επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων). Επίσης έγιναν συστάσεις σε περιφερειακούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για προβολή τηλεπαιχνιδιών.

Ως σκάνδαλο και ιστορία εξαπάτησης ανθρώπων αφελών και απεγνωσμένων χαρακτήρισε την υπόθεση των τυχερών τηλεπαιχνιδιών η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου, καθώς, όπως είπε, οι σταθμοί δεν συμμορφώνονται από τη σειρά προστίμων, συνεχίζοντας την προβολή τους.

«Εμείς λογοδοτούμε μόνο στη Βουλή ως Συμβούλιο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκφράζουμε τις απόψεις μας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο καθώς και τις αδυναμίες του Συμβουλίου», δήλωσε η κ. Αλεξίου αναφερόμενη στην τελευταία συνάντηση με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου. «Εκφράσαμε στην Επιτροπή τις απορίες μας για το θέμα των αδειών και των συχνοτήτων δηλώνοντας ότι πρέπει αυτές να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ», προσέθεσε.

Τέλος, εγκρίθηκε από το ΕΣΡ η μεταβίβαση του Freedom fm στην Front Stage από την Ανώνυμη Τηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία «Ειδήσεις ντοτ κομ» έναντι 2 εκατ. ευρώ.
enikos.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll