Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς για τα καταστήματα


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μετά από αιτήματα Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, ζήτησε με επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Υπουργείο Ανάπτυξης... τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε μια πιο εύθετη ημερομηνία, με δεδομένο ότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η επιστολή που εστάλη είναι η παρακάτω:
«Ως γνωστόν, εφέτος η πρώτη Μαΐου, που παραδοσιακά κηρύσσεται ως ημέρα αργίας από τον Υπουργό Εργασίας βάσει των διατάξεων του ΑΝ 380/1968, συμπίπτει ημερολογιακά με την Μεγάλη Τετάρτη.
Σύμφωνα δε με το άρθρο 7 του ν. 74/1975 επιτρέπεται στον Υπουργό να μεταθέτει την αργία αυτή, όταν η πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα.
Ήδη δε, παρότι είναι ακόμα νωρίς, έχουμε κατακλυστεί από αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, που ζητούν από τώρα την μετάθεση της σχετικής αργίας. Ο λόγος είναι προφανής: Οι Σύλλογοι έχουν ήδη καταπιαστεί με την κατάρτιση των εορταστικών ωραρίων των περιοχών τους και θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τελικά για την Μεγάλη Τετάρτη. Θεωρούμε δε το κοινό αίτημά τους εύλογο, καθότι η –έστω και περιορισμένη- εορταστική κίνηση θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις «το φιλί της ζωής» και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε η Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, να περιλαμβάνει και την μεταφορά της σχετικής αργίας για άλλη ημέρα, εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας. Υπενθυμίζουμε δε ότι, ειδικά για την Μεγάλη Τετάρτη, ανάλογη μεταφορά έχει ήδη συντελεστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πρωτομαγιά του 2002, όπου με την ΥΑ Οικ2468/23-4-2002, ο τότε Υπουργός μετέφερε την αργία της πρωτομαγιάς σε άλλη ημέρα (επισυνάπτεται σχετική υπουργική απόφαση).
Παρακαλούμε τέλος να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως τις προθέσεις σας, προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη μας, οι οποίοι με την σειρά τους θα μπορέσουν έτσι να καταρτίσουν τα ανά περιοχή εορταστικά ωράρια λειτουργίας τους».

tromaktiko
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll