Γιατί στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα


Τι πιστεύουν ότι σημαίνει το χρώμα των ρούχων.


Το κόκκινο θεωρείται το χρώμα του έρωτα και του πάθους. Τώρα, ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που φοράνε κάτι κόκκινο...Και ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι πιστεύουν ότι έχουν αρκετές πιθανότητες να τις «καταφέρουν» από το πρώτο ραντεβού.

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο South Brittany της Γαλλίας, τα αποτελέσματα της έρευνας των οποίων δημοσιεύονται στο Journal of Social Psychology, μελέτησαν 120 άντρες ηλικίας 18 έως 21 ετών, ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν ότι όταν μια γυναίκα φορά κάτι κόκκινο αυτό σήμαινε ότι είναι περισσότερο «διαθέσιμη σεξουαλικά» από κάποια που φορά ουδέτερα χρώματα, όπως το πράσινο, το μπλε και το άσπρο.

Και αυτό χωρίς να είναι απαραίτητα προκλητικό το ίδιο το ρούχο, π.χ. ένα αποκαλυπτικό top ή μια πολύ κοντή φούστα.

Από τους εθελοντές ζητήθηκε να κρίνουν τη «σεξουαλική διάθεση» γυναικών, βασιζόμενοι μόνο στο χρώμα της μπλούζας τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δείχνουν την επιρροή που ασκεί το χρώμα ρούχου που επιλέγει να φορέσει και το πώς οι άντρες εκλαμβάνουν το ντύσιμο ενός ατόμου του αντίθετου φύλου.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι άντρες ένιωθαν περισσότερο άνετοι να κάνουν πιο «προσωπικές» ερωτήσεις σε γυναίκες και να καθίσουν κοντά τους, όταν εκείνες φορούσαν κόκκινη αντί για πράσινη μπλούζα.

Οι ερευνητές χώρισαν τους 120 εθελοντές σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ένας είχε 30 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του για να κοιτάξει τη φωτογραφία μιας συνομήλικης του. Κάθε γκρουπ έβλεπε διαφορετικό χρώμα μπλούζας (κόκκινο, μπλε, πράσινο, άσπρο).

Στη συνέχεια έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, βαθμολογώντας από το 1 ως το 9, πόσο ελκυστικές τις έβρισκαν και πόσες πιθανότητες θεωρούσαν ότι είχαν να… τις ρίξουν στο κρεβάτι!

Ως πιο ελκυστικές βαθμολογήθηκαν όσες φορούσαν κόκκινη μπλούζα, ακολουθούμενες από αυτές με άσπρη, μπλε και τέλος πράσινη!

newsbeast

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll