ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

                                                                                                             από τη Γκιουρτζή Σ. Νικολίνα 
Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, κοντινά μας άτομα, είναι κάποιες από τις ομάδες ανθρώπων, που καθημερινά ή σε τακτά διαστήματα ερχόμαστε σε επαφή. Η αλληλεπίδραση μαζί τους αποτελεί δύσκολο έργο για τον καθένα μας, αφού ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορους ρόλους, στους οποίους και θα πρέπει να ενσωματωθούμε και να ανταπεξέλθουμε π.χ. θα είμαστε το παιδί  μιας οικογένειας, οι γονείς μιας άλλης, οι φίλοι των ατόμων που επιλέξαμε και οι σύντροφοι των συζύγων μας. Ο εαυτός μας έρχεται λοιπόν σε μια εσωτερική διαπραγμάτευση, προκειμένου να προσαρμοστούμε στον κάθε ρόλο όσο το δυνατόν καλύτερα. Ποιος όμως είναι ο συνδετικός κρίκος που εξασφαλίζει μια ισορροπημένη και αληθινή σχέση ανάμεσα σε όλες μας τις σχέσεις? 

Και το όνομα αυτής : ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ..., μια πραγματικά περίπλοκη έννοια που ο καθένας την εκφράζει διαφορετικά. Θεωρώ πως η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε δυο άτομα, το ελάχιστο, χτίζεται έχοντας ως θεμέλιο την ειλικρίνεια και το σεβασμό ως προς το άλλο άτομο. 

Προϋπόθεση του να έχουμε εμπιστοσύνη στον άλλον, είναι αρχικά να μας βοηθήσει μέσω των πράξεών του να τον πιστέψουμε και να του αφήνουμε περιθώρια να ενεργεί με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια απέναντι μας, ώστε κάποια στιγμή να είναι ικανός να την κερδίσει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για μας αντίστοιχα. Θα ήταν ακατάλληλη μια συμπεριφορά καχυποψίας και συνεχούς ανάκρισης για τη ζωή του άλλου. Το προτιμότερο είναι να υπάρχει ελευθερία στη συνομιλία μας και στην οποιαδήποτε συνεργασία μας με κάποιον άνθρωπο. 
Για να υφίσταται μια αληθινή σχέση θα πρέπει καθημερινά να παλεύουμε για αυτήν. Αρχικά, θα πρέπει ο καθένας μας να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και αληθινός ως προς τους ρόλους που έχει να φέρει εις πέρας. Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό, σεβασμός και αγάπη ως προς το πρόσωπό μας και οριοθέτηση των δικών μας αναγκών πρωθύστερα. Μόνο έτσι θα ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον καθένα γύρω μας και αυτή μας η συμπεριφορά θα αντανακλάται και στους υπόλοιπους. Εφόσον βοηθήσουμε τον εαυτό μας και θέσουμε τα κυριότερα θεμέλια για τη δημιουργία και συνέχιση μιας σχέσης, το επόμενο βήμα είναι να βοηθήσουμε και τον άλλον, όπως και αυτός εμάς, στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και εμείς τη δική του...και στο σημείο αυτό δανείζομαι ένα ρητό που πιστεύω πως συμπληρώνει το παζλ...''Η εμπιστοσύνη χτίζεται με κόπους'', καθημερινά, προσπαθώντας να μη βγούμε από το παιχνίδι και εκδηλώνοντας έτσι στον άλλον την επιθυμία μας για μια πραγματική σχέση... 
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll