Απόδειξη... ΣΟK απο ελληνική ταβέρνα!

Ο αναγνώστης πήγε διακοπές στα Ψακούδια (είναι το επίνειο της Ορμύλιας
, ανάμεσα στις Καλύβες και τη Μεταμόρφωση), έφαγε σε πολύ γνωστή ταβέρνα, πλήρωσε, πήρε απόδειξη, χάρηκε που ο καταστηματάρχης ήταν νομοταγής, αλλά λίγο αργότερα, έπαθε την πλάκα του...

 

Δείτε τι λέει ο ίδιος:

"Πήγαμε για διακοπές στην ....Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Πήρα την οικογένεια και πήγαμε να φάμε για μεσημέρι σε ένα πολύ γνωστό μέρος στα Ψακούδια.

Πήραμε την απόδειξη κανονικά χωρίς όμως να κοιτάξω τα στοιχεία της. Όταν επέστρεψα από τις διακοπές και άρχισα να καταχωρώ τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι όχι μόνο είχα επιστρέψει από την Χαλκιδική, αλλά είχα επιστρέψει και από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ αφού η ημερομηνία έγραφε 1/1/2009!!!!

Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό, αλλά κάθε εξήγηση δεκτή."

Σχόλιο: Επειδή η απόδειξη δεν είναι από τις λεγόμενες "παλιές" που κρατάνε κάποιοι μαγαζάτορες και τις δίνουν στον πελάτη, συνήθως σε καφετέριες, λίγη ώρα μετά, είναι ολοφάνερο ότι εκδόθηκε εκείνη την ώρα. Σίγουρα δεν την κράτησε 4 χρόνια ο άνθρωπος, αφού μάλιστα περιέχει τη σωστή παραγγελία και σίγουρα δεν λειτουργούσε το μαγαζί στις 1/1/2009, στις 7.54 το πρωί, μέσα στο καταχείμωνο! 
Επομένως, η απόδειξη δεν είναι "παλιά", είναι χτυπημένη την ημέρα των διακοπών, αλλά πριν την 1η Αυγούστου, αφού βλέπουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα 23%. Άρα είναι απόδειξη Ιουλίου 2013.

Άρα, υπάρχουν δύο τινά:

1) τελείωσε η μπαταρία της ταμειακής μηχανής και έσβησε η ώρα, οπότε ξεκίνησε από το deafault 1/1/2009, όπως τα κινητά π.χ. όταν τελειώνει η μπαταρία και βγάζουμε και τη sim και ξεκινάνε από μια τέτοια ημερομηνία ή

2) πρόκειται για "μαϊμού" ταμειακή, δηλαδή ο πελάτης παίρνει μια κατά τα φαινόμενα νόμιμη απόδειξη, αλλά αυτή δεν καταχωρείται στο κανονικό "Ζ", ούτε στα έσοδα της επιχείρησης. Αυτή ήταν μια πολύ, πάρα πολύ διαδεδομένη κομπίνα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα οποία είχαν την κανονική ταμειακή, αλλά είχαν και την "μαϊμου", αδήλωτη, κάτω από τον πάγκο.

Θα διακινδυνεύσουμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, που δεν πρόσεξε ο καταστηματάρχης και όχι απάτη, αν και με τέτοια απόδειξη, ο επαγγελματίας θα πήγαινε αυτόφωρο 

Πηγή: taxalia
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll