Το μήκος των ανδρικών δαχτύλων, σημαίνει...

 Ένα μακρύ μεσαίο δάχτυλο αποτελεί σημαντική ένδειξη για τις πιθανότητες

επαγγελματικής επιτυχίας ενός άνδρα, όπως υποστηρίζουν  Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, υπό τον Τζον Κόουτς.
Τα δάχτυλα και οι ανδρικες ορμόνες!
 Προηγούμενες έρευνες εχουν δείξει ότι η αναλογία του μήκους του δείκτη σε σχέση με το μήκος του μεσαίου δακτύλου αποτελεί ένδειξη για την προγεννητική έκθεση ενός εμβρύου σε ανδρικές ορμόνες.
 Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τον εγκέφαλο, δίνοντάς του τα χαρακτηριστικά της επιθετικότητας, της αυτοπεποίθησης, της ταχύτερης αντίδρασης, της επιθυμίας για ανάληψη ρίσκου καθώς και των μεγαλύτερων ικανοτήτων στα σπορ.
  H ομάδα του Κέμπριτζ, μέτρησε το μήκος των δακτύλων 44 ανδρών χρηματιστών του Σίτι του Λονδίνου, που η δουλειά τους απαιτούσε γρήγορη λήψη αποφάσεων. Στη συνέχεια συσχέτισε το μήκος των δακτύλων με τα κέρδη και τις απώλειες των χρηματιστών στη διάρκεια μιας περιόδου 20 μηνών.
Τα συμπεράσαματα της έρευνας!
  Το συμπέρασμα ήταν ότι όσο πιο χαμηλή είναι η αναλογία δείκτη-μεσαίου δακτύλου, τόσο υψηλότερη κερδοφορία εμφανίζει ένας χρηματιστής -ανεξάρτητα από την εμεπιρία του- και τόσο λαμπρότερες προοπτικές καριέρας.
 Η διαφορά που παρατηρείται, είναι εντυπωσιακή: οι χρηματιστές με μακρύ μεσαίο δάκτυλο -και άρα χαμηλό λόγο δείκτη/μεσαίου δακτύλου- βγάζουν κατά μέσο όρο σχεδόν εξαπλάσια χρήματα από όσους έχουν μικρό μεσαίο δάκτυλο και άρα υψηλό λόγο δείκτη/μεσαίου.
  Όμως ο Κόουτς επέστησε την προσοχή στο ότι, πέρα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές το... μεγάλο μεσαίο δάκτυλο, μπορεί να αποτελεί ένα συγκριτικά πλεονεκτικό βιολογικό χαρακτηριστικό σε τομείς που απαιτούν γρήγορες λήψεις αποφάσεων.
   Σε άλλους τομείς όμως, έρευνες έχουν δέιξει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύσει, αφού οι καθηγητές πανεπιστημίων στους τομείς των μαθηματικών, της επιστήμης και της μηχανολογίας έχουν υψηλότερο λόγο δείκτη/μεσαίου, άρα συγκριτικά μικρότερα μεσαία δάκτυλα.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll