Έφοδοι σε σπίτια και γραφεία για το παραδικαστικό

Σε ονόματα …γνώριμων προσώπων που είχαν αναπτύξει …πλούσια δράση στο αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, «πέφτουν» οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν εξονυχιστικά την μεγάλη υπόθεση απάτης με ακίνητα.



Ο κλοιός γύρω από τα πρόσωπα αυτά στενεύει πλέον επικίνδυνα, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, μελετά – σύμφωνα με πληροφορίες τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση – η οποία αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή.
Η κινητοποίηση των αρχών είναι έντονη – οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε σπίτια και γραφεία– και ήδη έχει συγκεντρωθεί πλούσιο υλικό με χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.


Στο πνεύμα αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη κορυφής στον Άρειο Πάγο, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ιωάννη Τέντε, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελάκο και τον κ. Ντογιάκο που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκαν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση και καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες.


Ποιοι εμπλέκονται


Τα μέλη του κυκλώματος «χτύπαγαν» ακίνητα οι ιδιοκτήτων των οποίων είτε ήταν ηλικιωμένοι είτε ζούσαν στο εξωτερικό και συνέχεια με πλαστά έγγραφα ιδιοποιούνταν τα ακίνητα αυτά, τα περισσότερα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Από τη δράση του κυκλώματος το ελληνικό δημόσιο υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία, με απώλειες εσόδων που υπολογίζονται σε εκατοντάδες ευρώ.


Το κουβάρι της πολύ περίεργης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν τρεις ιδιωτικές τράπεζες με μηνύσεις που κατάθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητούσαν να διερευνηθεί ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων και εταιρειών, που κατάφερναν την τελευταία στιγµή να μπλοκάρουν τους πλειστηριασµούς ακινήτων των οφειλετών τους.
Από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί έως τώρα προκύπτει – σύμφωνα με πληροφορίες – η εμπλοκή στην υπόθεση 20 προσώπων. Ανάμεσά τους είναι γνωστός «τηλεδικηγόρος», πρώην δικαστής με σύζυγο εν ενεργεία δικαστή, ρασοφόρος που απασχόλησε πολύ τη δικαιοσύνη και ένας επιχειρηματίας με δικαστικές μεγάλες εκκρεμότητες. Στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμη και άλλοι δικηγόροι υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων, πολιτικοί μηχανικοί και εφοριακοί.
Ήδη, οι αρχές από τις εφόδους που έχουν πραγματοποιήσει σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων έχουν κατασχέσει πλαστές σφραγίδες και πλαστά έγγραφα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι λίστες που τηρούσαν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους με τα ονόματα δικαστών. Στις λίστες αυτές οι εμπλεκόμενοι κρατούσαν σημειώσεις με τη συμπεριφορά δικαστών, ανάλογα με την επιείκεια και το ήθος του καθενός.
Τυχόν εμπλοκή, πάντως, εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών στην όλη υπόθεση ερευνάται αν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο.

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll