Ορισμένες πρακτικές συμβουλές σχετικά με την παρασκευή των φαγητών για να παραμείνουμε υγιείς και με σωστό βάρος και μετά το Πάσχα:
- Μην προσθέτετε ζωικό λίπος. Προτιμήστε το ελαιόλαδο....
- Μην τρώτε πολλά αυγά. Ένα έως δύο στις επτά ημέρες αρκούν.
- Τα κουλούρια, όσο νόστιμα κι αν είναι, αυξάνουν το βάρος μας, γιατί δίνουν πολλές θερμίδες.
- Τα τσουρέκια χρειάζονται μεγάλη προσοχή, γιατί, καθώς είναι μαλακά και νόστιμα, παρασυρόμαστε και τρώμε μεγάλες ποσότητες.
- Αν τα φτιάξετε στο σπίτι, φροντίστε να προσθέσετε ελάχιστη ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη, και αλεύρι ολικής άλεσης.
- Αποφύγετε τις πέτσες από το αρνί, γιατί έχουν πολύ λίπος και χοληστερόλη.
- Διαλέξτε άπαχα τυριά και εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με πολλές φρέσκες σαλάτες.
- Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με γιαούρτι και μουστάρδα, λεμόνι και αλάτι ή λιωμένο ανθότυρο με γιαούρτι, μουστάρδα και άνηθο.
newsbeast
|