Ριφιφί σε αρχεία με λίστες μεταδημοτεύσεων



Θέμα παράνομων μεταδημοτεύσεων στο δήμο Συκεών της Θεσσαλονίκης προέκυψε αιφνιδίως και μάλιστα
παραμονές εκλογών, όπως κατήγγειλε στη zougla.gr ο πρώην αντιδήμαρχος και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία», Βασίλης Μιχαηλίδης.

O κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2008-2010 η διοίκηση του Δήμου, παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, ενέταξε στο δήμο εκατοντάδες πολίτες, με σκοπό τη στήριξη και επανεκλογή του νυν δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αντιδήμαρχοι του δήμου Συκεών φέρονται να δηλώνουν με υπεύθυνες δηλώσεις ότι φιλοξενούν στα σπίτια τους δημότες παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες μεταδημότευσης», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, αναφέροντας πως έχει στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία και κατέθεσε στη δικαιοσύνη.

      

Ενδεικτικά, όπως μας είπε ο ίδιος, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει στην κατοχή της τον υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 3727/10 09 2010 φάκελο με τις παράνομες μεταδημοτεύσεις, ενώ παράλληλα απέστειλε και επιστολή προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, με σκοπό να τον ενημερώσει για την υπόθεση.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, κι ενώ η Δικαιοσύνη είχε ήδη λάβει γνώση της υπόθεσης, ο υπάλληλος στη Δ.Ε. Δημοτολογίου του δήμου Συκεών, Γεώργιος Πιπερίδης, απέστειλε επιστολή προς τον νυν δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, με την οποία τον ενημέρωνε, ότι την προηγούμενη ημέρα άγνωστοι παραβίασαν τα ερμάρια μέσα από το γραφείο του και αφαίρεσαν συνολικά 15 ντοσιέ με όλες τις μεταδημοτεύσεις των τελευταίων τριών ετών, δηλαδή από 2008 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, υποστήριξε στην επιστολή του ότι την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά το συμβάν, ενημέρωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο, Άντζελα Ισαακίδη, η οποία, προς μεγάλη του έκπληξη, τον ενημέρωσε ότι η ίδια είχε πλέον στην κατοχή της τους εν λόγω φακέλους.

«Το γεγονός ότι η αφαίρεση αυτών (σ.σ. των ντοσιέ) έγινε εν αγνοία μου και με τον τρόπο που σας περιέγραψα, σε χρόνο που το σύνολο των Υπηρεσιών του Δήμου δεν λειτουργούσαν, καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν μου έχει επιστραφεί κανένας από τους φακέλους μεταδημοτεύσεων, μου δημιουργεί δικαιολογημένο φόβο ότι ενδεχομένως να επιχειρείται παρέμβαση σε αυτούς», αναφέρει – μεταξύ άλλων – στην επιστολή του προς τον νυν δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών ο υπάλληλος του Δημοτολογίου.

Ριφιφί σε αρχεία με λίστες μεταδημοτεύσεων



zougla.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll