Προεκλογικές κόντρες στην Βουλή..


Ο Πρωθυπουργός εκτάκτως σήμερα στις 10 το πρωί ανέλαβε να ενημερώσει τη Βουλή για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Η αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου ήταν...





σκληρή και πολλά στελέχη κάνουν λόγο πως έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.. "Τις αλλαγές θα τις κάνουμε με τους πολίτες" τόνισε ο...



πρωθυπουργός πριν από λίγο στη Βουλή. Ο Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της στη σύνοδο κορυφής και ότι βήμα-βήμα θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν πράξη όλες οι μεγάλες αλλαγές στην οικονομία.

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής είχε ήδη δρομολογηθεί από το Eurogroup, με απόφασή του στις 28/11/2010. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση έκανε «μετάθεση λαθών» και τώρα πανηγυρίζει. "Το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και ήρθαν οι δανειστές μας και το διόρθωσαν… Αν το Μνημόνιο ήταν σωστό γιατί μας “ξανασώζετε” σήμερα;" διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τη γενικότερη πρακτική της σήμερα και στο παρελθόν. "Εσείς είστε το πρόβλημα. Τις δικές σας πρόσφατες αμαρτίες, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει ο τόπος… Εσείς καλέσατε το ΔΝΤ, όπως είπε ο Στρος Καν… Κι έχετε το θράσος να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις, εσείς που τις κάνατε επιστήμη;" έθεσε το ερώτημα ο πρόεδρός της ΝΔ.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα. "Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν διαβεβαιώνει ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα" ανάφερε η κ. Παπαρήγα. Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι «διαπραγματεύθηκε» στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και ότι την ένοιαζε πως θα μοιράσει τα χρέη και πως θα ασκήσει πολιτική υπέρ του «μεγάλου κεφαλαίου».

"Το πράγμα δεν τραβάει. Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές αερίζουν στην αίθουσα ποιος φταίει πιο πολύ. Και οι δύο φταίνε… Η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς δανεικά. Για να ζήσουμε πρέπει να δώσουμε πολλά από την εθνική μας κυριαρχία", είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε για άλλη μια φορά την συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την σωτηρία της Ελλάδας. 

Ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά κατηγόρησε το στέλεχος της ΝΔ, Σφ. Κρανιδιώτη, για "επαίσχυντο άρθρο με το οποίο επιτίθεται στον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ. και σε ΜΜΕ". Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Σαμαρά ως «μελλοντικό πρωθυπουργό», όπως τον χαρακτήρισε, να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

"Θα μας συγχωρήσετε, αλλά δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του κ. Παπανδρέου", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν ήταν επιτυχία η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, γιατί ήταν κάτι γνωστό. "Τι είδους επιτυχία ήταν αυτή της επιμήκυνσης που πρέπει να πανηγυρίζουμε κιόλας",είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε "δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε. Είναι ύβρις όταν έχουμε μια τέτοια τραγωδία μπροστά μας".

trelokouneli
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll