Οδηγός επιβίωσης για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες χωρίς... κλιματιστικό!

Γιατί θέλουμε και μπορούμε ακόμα και χωρίς την τεχνολογία!

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι υπέροχο και για πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου που κακά τα ψέματα είναι, αλλά έχει και κάποια αρνητικά τα οποία από ένα σημείο και μετά γίνονται πολύ ενοχλητικά....



Ναι μεν υπάρχουν οι παραλίες, η πιο χαλαρή διάθεση και γενικότερα η πιο αισιόδοξη οπτική των πραγμάτων, αλλά υπάρχει και αυτή η καταραμένη ζέστη η οποία πραγματικά είναι σωστός εφιάλτης! Είναι μία μερίδα ανθρώπων, περίεργοι αν μας ρωτάτε, που η ζέστη δεν τους επηρεάζει, είμαστε όμως κι εμείς οι πιο φυσιολογικοί οι οποίοι αν το κλιματιστικό δεν είναι σε πολικές θερμοκρασίες το μάτι δεν λέει να κλείσει!

Δυστυχώς όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε η θαυματουργή αυτή συσκευή εκτός του ότι μας δροσίζει δεν κάνει τίποτ' άλλο! Ή για να είμαστε και πιο ακριβείς, έχει ένα σωρό αρνητικά, κυρίως για την υγεία! Εμείς λοιπόν, επειδή αγαπάμε τη δροσούλα αλλά δεν αγαπάμε τις αρνητικές συνέπειες του κλιματισμού, σας έχουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε, χωρίς τα... βοηθήματα και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

1. Πείτε ναι στο βαμβάκι: Αφήστε στην άκρη τα σατέν και τα υπόλοιπα υφάσματα, που μπορεί να είναι όμορφα και ιδιαίτερα αλλά δεσμεύουν όσο τίποτε άλλο τη ζέστη! Αντ' αυτού, προτιμήστε το τίμιο βαμβάκι σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες και θα δείτε τεράστια διαφορά!

2. Σταματήστε το μαγείρεμα: Ναι καλά διαβάσατε! Όταν ανάβουμε φούρνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία ολόκληρου του σπιτιού τείνει να αυξάνεται. Οπότε λοιπόν, πείτε όχι στο μαγείρεμα και τα ζεστά πιάτα και προτιμήστε σαλάτες και λαχανικά.

3. Παγώστε: Και το λέμε στην κυριολεξία! Πάρτε πάγο και περάστε τον από συγκεκριμένα σημεία του σωματός σας όπως στον αυχένα, τα βλέφαρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα!

4. Ξεκινήστε από τα πόδια: Όπως ακριβώς πολλοί δεν  μπορούν να κοιμηθούν το χειμώνα χωρίς κάλτσες γιατί κρυώνουν έτσι ακριβώς γίνεται και το καλοκαίρι. Όλα ξεκινούν από χαμηλά. Βυθίστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια ξαπλώστε. Πραγματικά θα αναζωογονηθείτε.

5. Όσα λιγότερα μπορείτε: Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην κοιμάστε με τα ίδια ρούχα το χειμώνα και το καλοκαίρι. Προτιμήστε ελαφριά υφάσματα και αέρινα ενώ αν σας βολεύει κοιμηθείτε ακόμα και γuμνή!
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll